r
Nosalty Logó

Joghurtos-tejfölös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Joghurtos-tejfölös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3731 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2629 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    10515 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3731 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojást, cukrot és a kakaóport egy gépi habverővel habosra verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy 24 centiméter átmérőjű torta formát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát.
  3. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a formából kivesszük, és hűlni hagyjuk.

Krémhez

  1. Egy edényben folyamatosan kevergetve felforrósítjuk a joghurtot, cukrot, vanília kivonatot és a zselatint, de ne forraljuk fel. A tűzről levéve langyosra hűtjük.
  2. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, ezután a tejfölt egy habverő segítségével elkeverjük a joghurtban, majd beleforgatjuk a felvert habot, pár csepp citromlével frissítjük a krémet. Amíg előkészítjük az alapot, hidegre tesszük.
  3. Az összeállításhoz a kihűlt piskótalapot egy tálra helyezzük, köré teszünk egy állítható tortagyűrűt, majd a karima és a piskóta közé elhelyezzük a mentolos csokilapokat. Én állítva tettem, így kellő magassága lett, a krém nem folyt túl rajta.
  4. Végül óvatosan belesimítjuk a krémet, és hidegre tesszük dermedni egy éjszakára.

Díszítéshez

  1. Ha kellően megdermedt, feldíszítjük a dinnyével, csokival és a mentalevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7697
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-tejfölös torta
Katharosz 499 recept

Egy igazi hűsítő, könnyű, nyári különlegesség. Forrás: net

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...