Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos pogácsa Mara konyhájából

Joghurtos pogácsa Mara konyhájából
Joghurtos pogácsa Mara konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetszik a receptben, hogy nem kell hajtogatni, és mégis légies könnyű.

hozzávalók / 4 adag

A pogácsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk, és többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk.
  2. A begyúrás után a tésztát egy óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  3. Egy óra elteltével kinyújtjuk, a tetejét bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (nekem 45 darab lett, attól függ, mekkora a kiszúró).
  4. Amikor kiszúrjuk, tojással lekenjük, sajttal, köménnyel megszórjuk.
  5. 190 fokos sütőben szépen megsütjük.
  6. Nagyon finom, könnyű kis pogácsa, hajtogatni sem kell.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 83 192
elküldve: 30
receptkönyvben: 989
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

joghurtos kelt pogácsa, élesztős-joghurtos pogácsa, kelt joghurtos pogi

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hollioli
hollioli Sat, 2018-09-15 10:34

Én éppen most gyúrtam be. A tésztája teljesen kezelhető csak el kell rendesen olvasni, hogy nem fél liter, hanem fél deciliter tejről van szó.

Anni-panni
Anni-panni Thu, 2018-07-26 19:15

A tésztája valóban olyan, mint a nokedlitészta (nekem a tapétaragasztó jutott róla az eszembe...:-), de ha az ember kitartóan dolgozza, egy idő után egész jól összeáll.
Én a kinyújtásnál is gondban voltam vele, mert nyújtás helyett inkább csak tenyérrel lapogatni tudtam, úgy folyt és ragadt, de mindennek ellenére is visszatérő recept lesz nálunk, mert az egész családnak nagyon ízlett.
Még másnap is puha és finom, sőt, ha marad, még harmadnap is. :-)

Pelegrina
Pelegrina Tue, 2017-01-03 01:50

Nekem 25 perc alatt sült meg, és egy centi vastagra nyújtottam ki pálinkás pohárral. A tésztát nyújtás előtt addig liszteztem, míg kézzel jól formálható, se kemény, se túl lágy nem lett, így sikerült finomra, könnyűre.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-08-19 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Klenci61
Klenci61 Tue, 2015-09-15 00:35

Kedves Mara ! Kétszer is megsütöttem a pogit,nagyon finom lett.Köszi szépen, a

receptet elmentettem.Máskor is elfogom készíteni.
:)

Évike42
Évike42 Sat, 2015-03-28 11:26

Kedves Mara! Elkészítettem a pogit,már képről is megnyerő volt,annyira ízlett a családnak,hogy holnap újra sütök egy adagot!!Köszi szépen!!

Szmara
Szmara Mon, 2016-03-21 12:20

Szerintem sem stimmel valami. Ezzel a tej mennyiséggel, inkább nokedli állagú lesz.

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Sun, 2014-03-09 21:25

Nagyon fini lett, bár nem úgy néz ki ahogy a képen :-/ kicsit lapik az enyéim de valóban nagyon légies pogik. A tényta nagyon lágy lett nem volt egyszerű dolgozni vele :-/

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2014-02-20 21:35

Mara! Ismerem ezt a receptet és elég gyakori "vendég" nálunk.Nagyon finom.
Én nem így készítem. A tojásnak csak a sárgáját teszem a tésztába,és nem a hűtőbe teszem,hanem 1/2 órát keleszteni szoktam.Még másnap is olyan,mint a friss sütés...ha marad belőle.

1081
élesztő 5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
1 teáskanál
joghurt 2 dl
tojás 1 db
tojás 1 db
sajt 10 dkg
köménymag 1 kávéskanál