Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajos sós pogácsák

Olajos sós pogácsák
Olajos sós pogácsák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám mondta, hogy kelt tésztához olajat használt margarin helyett, és finom, gondoltam, kipróbálom én is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsáljuk kis tálba, hozzárakjuk a cukrot, 1 ek lisztet, kevés langyos joghurtot. Elkeverjük, majd 10 percet állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba teszünk kb. 20 dkg lisztet, az élesztőt, a maradék joghurtot, sót, olajat és tésztát gyúrunk, a maradék lisztet fokozatosan, szükség szerint adagoljuk.
  3. Kb 45-60 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.
  4. 200 fokon kb 25-30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olajos-joghurtos pogácsa, pogácsa napraforgó olajjal és joghurttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
friss élesztő 4 dkg
cukor 2 teáskanál
joghurt 3.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
finomliszt 60 dkg