Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jázminos shortbread

Jázminos shortbread
Jázminos shortbread
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós kis skót kekszek, amiből érdemes egyszerre több adagot sütni, mert dobozban, légmentesen lezárva jó sokáig frissek és roppanósak maradnak.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Omnia Reserve Volcanic Valley - frissen és feketén.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és lisztbe mártott kiszúró formával kivágjuk a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Ha kész, tepsistül tegyük mélyhűtőbe 10 percre.
  5. Utána azonnal tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe. 3-4 perc után vegyük le a hőfokot 190-ra, és még 3-4 percig süssük a kekszeket. Rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Ebből az adagból 16 keksz lett.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Omnia Reserve

Mióta szakács: 2014.11.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes keksz jázminnal, skót keksz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
vaj 23 dkg
finomliszt 2 bögre
porcukor 0.5 bögre
szárított jázmin 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert