Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jane Austen bundás kenyere

Jane Austen bundás kenyere
Jane Austen bundás kenyere
9 perc / előkészület: 5 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az Austen család leveleiből maradt fenn, ők pedig egy 1723-as receptkönyvből ismerhették, melyet John Nott adott ki, francia ihletésű receptekből.

Jane korában számtalan ételhez használtak alkoholt, egyrészt mert jól fertőtlenített, másrészt az akkori telek igen cudarak lehettek lévén, hogy akkoriban még nemigen volt szuper fűtési technika.

A 14. században borral, Nott könyvében rózsavízzel, Austenék receptjében már brandyvel vagy épp rummal készítették. Gondoltam, utóbbit mindenképp kipróbálom. Ha tehetitek, ti se hagyjátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss gyümölccsel vagy lekvárral még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, tejet, rumot, cukrot és szerecsendiót keverjük össze egy nagy tálban.
  2. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben.
  3. Mártsuk a tojásos keverékbe a kenyérszeleteket, majd süssük mindkét oldalukat körülbelül 2-2 percig, míg aranybarnára nem sülnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 833
elküldve: 1
receptkönyvben: 456
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

édes bundás kenyér, rumos bundás kenyér, bundás kenyér édesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

691
tojás 4 db
tej 2 dl
rum 2 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
porcukor 100 g
kenyér 8 szelet
vaj 125 g