r
Nosalty Logó

Jambori

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kovács Györgyi
Jambori
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14927 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3662.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3812.7 g
  • Cukor
    3478 mg
  • Élelmi rost
    185 mg

VÍZ

  • Összesen
    5231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    14865 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4241 micro
Összesen 14927 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, a citrom levét kicsavarjuk.
  2. Egy nagy fazékba beletesszük a gyümölcsöket és a citromlevet, felforraljuk, majd még 25 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a cukrot és még főzzük 15 percig, közben kevergetve.
  4. Tiszta üvegekbe töltjük, a tetejükre kevés szalicilt szórunk.
  5. Száraz dunsztba rakjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7245
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Én mindig folyósra készítem, épp ezért csavaros tetőt rakok az üvegre. Ajánlom még tejbegríz, tejberizs és császármorzsa önteteként.

Receptkategóriák

Jambori
Kovács Györgyi 57 recept

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Fagyizója van, évekkel ezelőtt nála dolgoztam. Ha vaníliafagyit ettünk, mindig ezzel bolondítottuk meg, isteni!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek