r
Nosalty Logó

Isler Fahéj konyhájából

Fahéj
Isler Fahéj konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1749
Kalória
20.7g
Fehérje
182.8g
Szénhidrát
106.2g
Zsír
52.2g
Víz
164.3g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
80.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    424.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    731.3 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 6992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 477 kcal

Elkészítés

  1. A lisztben gyorsan, hogy ne olvadjon fel, elmorzsoljuk a hideg vajat.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a rumot és a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  3. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és kerekre kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített sütőben közepes tűznél halványra sütjük.
  6. Ha kihűlt, kettesével lekvárral összeragasztjuk. Így hagyjuk állni legalább 1 órát.
  7. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, és megmártjuk benne az islerek tetejét.
  8. Másnapig pihentetjük, hogy a tészta igazán beszívja a lekvárt, és megpuhuljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ideje már úgy ettem volna islert. De azt itthon elkészíteni nem is olyan egyszerű. Pihentetni, szaggatni, töltögetni, csokimázazni, és ráadásul még egy napot állni hagyni... Kinek van erre ideje? Hétről hétre, hónapról hónapra csak halogattam az islersütést, mert nem akaródzott nekiállnom. A kisboltban viszont naponta csodáltam a szépséges, óriási islereket, míg aztán meg nem vettem egyet. Alig vártam, hogy hazaérjek vele, már estem is neki. Hatalmas csalódás volt, az a se íze, se bűze típus. Akkor azt mondtam, vége a kifogásoknak, igenis megsütöm a magam islerét, ha három napba telik is. Nem telt három napba, és nem is értem, miért ódzkodtam tőle, hiszen hamar kész lett. Nagy sikere volt, ezért azóta már többször is megsütöttem. Nem annyira macerás, amilyennek kinéz, és az íze megér minden várakozást.

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Néró teasütemény

Egy nagyon közkedvelt és hagyományos teasüteményt készítettünk: Nérót, méghozzá vaníliás és csokis változatban, finom házi baracklekvárral és csokoládéval lecsorgatva. Isteni ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek