r
Nosalty Logó

Isler Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Isler Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1749 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6992 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1749 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    424.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 6992 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 477 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben gyorsan, hogy ne olvadjon fel, elmorzsoljuk a hideg vajat.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a rumot és a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  3. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és kerekre kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített sütőben közepes tűznél halványra sütjük.
  6. Ha kihűlt, kettesével lekvárral összeragasztjuk. Így hagyjuk állni legalább 1 órát.
  7. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, és megmártjuk benne az islerek tetejét.
  8. Másnapig pihentetjük, hogy a tészta igazán beszívja a lekvárt, és megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 14976
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Ebből az adagból nekem 25 db 6 cm átmérőjű süti lett. A lekvárt ne sajnáljuk, mert ha keveset teszünk bele, elvész az íze. Nem baj, ha a két tésztakorong csúszkál egymáson a sok lekvár miatt, 1-2 óra múlva beszívódik a lekvár, és jól összetapasztja a tésztákat. Minél több napot áll, annál finomabb lesz!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy ideje már úgy ettem volna islert. De azt itthon elkészíteni nem is olyan egyszerű. Pihentetni, szaggatni, töltögetni, csokimázazni, és ráadásul még egy napot állni hagyni... Kinek van erre ideje? Hétről hétre, hónapról hónapra csak halogattam az islersütést, mert nem akaródzott nekiállnom. A kisboltban viszont naponta csodáltam a szépséges, óriási islereket, míg aztán meg nem vettem egyet. Alig vártam, hogy hazaérjek vele, már estem is neki. Hatalmas csalódás volt, az a se íze, se bűze típus. Akkor azt mondtam, vége a kifogásoknak, igenis megsütöm a magam islerét, ha három napba telik is. Nem telt három napba, és nem is értem, miért ódzkodtam tőle, hiszen hamar kész lett. Nagy sikere volt, ezért azóta már többször is megsütöttem. Nem annyira macerás, amilyennek kinéz, és az íze megér minden várakozást.

Hozzászólások (5)

Dafkeee

A legutóbb felfigyeltem rád, egy csomó receptedet elmentettem... Ezzel kezdtem a "listát" :). Hát nem lett ilyen csinos a csoki rész, mint a tied, nem is tudom, miként lehetne ilyen vékony és sima csokitet?t varázsolni a dologra. Ett?l eltekintve viszont úgy gondolom, nagyon finom lesz, alig várom már, hogy holnap reggel megdézsmálhassam :) Egy valamit nem kellett volna: kiszámolni a kalóriatartalmát :)) Köszönöm szépen a receptet, holnap reflektálok, milyen az íze :))

Fahéj

Hát kalóriatartalma, az van. :)) A csokimáz meg csak finomabb, ha vastagabb. Ha az olvasztott csokiba keversz 1-2 ek étolajat vagy vajat, akkor folyósabb lesz, jobban elterül a sütin, viszont azzal számolni kell, hogy nem is keményedik száz százalékosra. Legalább is nekem ez a tapasztalatom az isler esetében. ?rülök, hogy néhány receptem felkeltette az érdekl?désedet. Várom a véleményedet. Üdv: Fahéj

Dafkeee

Finom :) (y) Csokimáz is finom, viszont nem szép. Ugyanez a tapasztalatom csokimázzal kapcsolatban, mint neked, más süti kapcsán (Marika szelet). Majd egyszer meglesz a középút biztosan. Köszönöm még egyszer :)

Fahéj

Örülök, hogy finom! :) Üdv: Fahéj

Swampy

Nagyin finom. köszönöm a receptet. :)

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! :)

PEGS

Sok más recept után,Isler készítéshez is 'Fahéj' a megoldás :) Köszönet ezért a receptért is. Üdv.: Árpi

Fahéj

Köszönöm a bizalmat! :) Üdv: Fahéj

Fulekinévindomail.h

Csak egy ötlet .eggyik este megsütöd másik, este megtöltöd csokiba mártod , másnap lehet enni..elöre megf?zöl,és már van is idöd rá.

szmarti

Nagyon jó recept, és nem is tudom, melyik kellemesebb meglepetés, hogy olyan egyszer? megcsinálni, vagy a süti fincsi íze... - Amit?l még külön imádtam, hogy a kiszaggatáskor a tésztamaradékot könny? volt visszagyúrni és újraformázni, nem romlott úgy a min?sége az újrafeldolgozáskor, mint más tésztáké.

Fahéj

Egyik kedvencem! Pont azok miatt, amiket írtál. Remélem, lesz lehet?ségem megkóstolni. ;) Jó sütés-f?zést! Együttérzek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek