Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sonka

Húsvéti sonka
Húsvéti sonka
185 perc / előkészület: 5 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökéletes húsvéti sonka egyáltalán nem bonyolult, két dolog kell hozzá: kiváló minőségű kötözött sonka, és kb. két nap. Ez egy alaprecept, a fűszereket lehet benne variálni, de mi így szeretjük a legjobban!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A főzővizet zsírozzuk és szűrjük le, és készítsünk belőle egy tökéletes bablevest!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát hideg vízbe áztatjuk pár órára - egy éjszakára.
  2. Ha kész, hideg vízben feltesszük főni két darab megtisztított vöröshagymával a fokhagymával, babérlevéllel és a borsszemekkel.
  3. Közepes lángon forrástól számított (ez lehet akár 2 óra is!) 1,5 órán át főzzük. Ez változhat a sonka méretétől függően, de általában kilónként egy órás főzéssel számolunk.
  4. Ha kész, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk a főzővízben kihűlni.
  5. Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára (kifagyasztjuk). Egy éjszaka után fejtjük le róla a hálót, majd vékonyan szeleteljük.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 535
elküldve: 0
receptkönyvben: 148
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
950 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

főtt sonka, sonka húsvétra, tökéletes húsvéti sonka, egyszerű húsvéti sonka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
kötözött sonka 1.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
bors 10 szem
babérlevél 3 db