adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 42% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
250g kötözött sonka350 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
364
kcal
- 42% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
1500g kötözött sonka2100 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2186
kcal
- 42% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
88.5g kötözött sonka124 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
129
kcal
- 42% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
364
kcal
- 42% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 227.7 g
Zsír
-
Összesen 120.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 153.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
2186
kcal
- 42% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
129
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1.5 kg kötözött sonka
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
10 szem bors
-
3 db babérlevél
Elkészítés
- A sonkát hideg vízbe áztatjuk pár órára - egy éjszakára.
- Ha kész, hideg vízben feltesszük főni két darab megtisztított vöröshagymával a fokhagymával, babérlevéllel és a borsszemekkel.
- Közepes lángon forrástól számított (ez lehet akár 2 óra is!) 1,5 órán át főzzük. Ez változhat a sonka méretétől függően, de általában kilónként egy órás főzéssel számolunk.
- Ha kész, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk a főzővízben kihűlni.
- Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára (kifagyasztjuk). Egy éjszaka után fejtjük le róla a hálót, majd vékonyan szeleteljük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 466
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 57027
- Feltöltés dátuma: 2019. március 29.
Ajánló
A főzővizet zsírozzuk és szűrjük le, és készítsünk belőle egy tökéletes bablevest!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1491 recept
A tökéletes húsvéti sonka egyáltalán nem bonyolult, két dolog kell hozzá: kiváló minőségű kötözött sonka, és kb. két nap. Ez egy alaprecept, a fűszereket lehet benne variálni, de mi így szeretjük a legjobban!