Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sárgatúró Olgis konyhájából

Húsvéti sárgatúró Olgis konyhájából
Húsvéti sárgatúró Olgis konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha főtt sonka mellé szeretnénk kínálni, 1-2 kanál cukor kerüljön csak bele.

Nagyobb létszámú családoknál felénk 30-40 tojásból is készítik.

A lecsepegő savót meg is ihatjuk, nagyon ízletes és tápláló.

A mazsolát, áfonyát jó, ha beáztatjuk forró gyümölcsteába, így puhább lesz, nem fordul ki a túróból szeleteléskor.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsvét előtti napon már elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a fahéjjal felforrósított tejhez, és addig főzzük, keverjük, amíg össze nem kapja, túrószerű nem lesz. Vigyázni kell, mert hamar kifut, és csapkod is! Állandóan kevergetjük, oda ne kozmáljon.
  3. A felszeletelt, áztatott mazsola a végén kerül bele, nálam legalábbis. Aranymazsolát vagy áfonyát használok. Lehet vegyesen is. A fahéjrudat a végén kivesszük.
  4. Ilyenkor már előkészítünk egy gömbölyű tésztaszűrőt, konyharuhával kibélelve egy tál tetején. Ebben fog lecsepegni a tejsavó. Ezt meg lehet inni, nagyon tápláló és ízletes.
  5. A konyharuhát szorosan összekötjük, és kiakasztjuk csepegni.
  6. Pár óra múlva összeáll gömbbé, és szeletelhető.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 715
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás túrókrém húsvétra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Mon, 2018-03-26 10:31

Üdv Toncsi! Jó, hogy rákérdeztél. Írom is a recepthez. Igen, felfogjuk, meg lehet inni, nagyon tápláló, finom. Kenyérsütéshez nem javaslom, mert édes. Ahhoz a túró készítéséből visszamaradt savót használhatjuk fel.Köszönöm a megkeresést. Kellemes Húsvétot kívánok. Üdv, Olgis.

VToncsi
VToncsi Mon, 2018-03-26 10:07

Kedves Olgis!
Már sok receptet elolvastam, de még sosem ettem sárgatúrót. Most húsvétra szeretném elkészíteni, hogy végre megkóstolhassam. Ezért kérdezem: mi lesz a kicsöpögő savóval? Ugyanis minden recept egy tálban javasolja felfogni. Gondolom, régen azt is felhasználták. Esetleg a húsvéti kalács dagasztásához?
Válaszodat előre is köszönöm, és kellemes ünnepi készülődést, boldog húsvétot kívánok.
Üdv,
VToncsi

446
tej 1 l
tojás 10 db
cukor 8 ek
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 5 dkg
fahéjrúd 2 db