r
Nosalty Logó

Húsvéti sárgatúró Olgis konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Húsvéti sárgatúró Olgis konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1789 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 446 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3893.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2435 micro
Összesen 1789 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a fahéjjal felforrósított tejhez, és addig főzzük, keverjük, amíg össze nem kapja, túrószerű nem lesz. Vigyázni kell, mert hamar kifut, és csapkod is! Állandóan kevergetjük, oda ne kozmáljon.
  3. A felszeletelt, áztatott mazsola a végén kerül bele, nálam legalábbis. Aranymazsolát vagy áfonyát használok. Lehet vegyesen is. A fahéjrudat a végén kivesszük.
  4. Ilyenkor már előkészítünk egy gömbölyű tésztaszűrőt, konyharuhával kibélelve egy tál tetején. Ebben fog lecsepegni a tejsavó. Ezt meg lehet inni, nagyon tápláló és ízletes.
  5. A konyharuhát szorosan összekötjük, és kiakasztjuk csepegni.
  6. Pár óra múlva összeáll gömbbé, és szeletelhető.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2364
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 26.

Ajánló

Húsvét előtti napon már elkészíthető!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha főtt sonka mellé szeretnénk kínálni, 1-2 kanál cukor kerüljön csak bele. Nagyobb létszámú családoknál felénk 30-40 tojásból is készítik. A lecsepegő savót meg is ihatjuk, nagyon ízletes és tápláló. A mazsolát, áfonyát jó, ha beáztatjuk forró gyümölcsteába, így puhább lesz, nem fordul ki a túróból szeleteléskor.

Hozzászólások

VToncsi

Kedves Olgis! Már sok receptet elolvastam, de még sosem ettem sárgatúrót. Most húsvétra szeretném elkészíteni, hogy végre megkóstolhassam. Ezért kérdezem: mi lesz a kicsöpög? savóval? Ugyanis minden recept egy tálban javasolja felfogni. Gondolom, régen azt is felhasználták. Esetleg a húsvéti kalács dagasztásához? Válaszodat el?re is köszönöm, és kellemes ünnepi készül?dést, boldog húsvétot kívánok. Üdv, VToncsi

Olgis

Üdv Toncsi! Jó, hogy rákérdeztél. Írom is a recepthez. Igen, felfogjuk, meg lehet inni, nagyon tápláló, finom. Kenyérsütéshez nem javaslom, mert édes. Ahhoz a túró készítéséb?l visszamaradt savót használhatjuk fel.Köszönöm a megkeresést. Kellemes Húsvétot kívánok. Üdv, Olgis.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!