Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos katalánkrém

Narancsos katalánkrém
Narancsos katalánkrém
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom vaníliakrém ropogós cukorkéreg alatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarudat hosszában felnyitjuk, magjait kikaparjuk. A vaníliarudat és a kikapart magjait csipet sóval és a tejjel felforrósítjuk.
  2. A tojást a tojássárgával és a cukorral egy fémedényben habosra kavarjuk. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, majd a tejet.
  3. A krémet lassú tűzön állandó kavarás mellett felforrósítjuk (A krémnek nem szabad főnie), míg besűrűsödik. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
  4. Levesszük a tűzről az edényt, hideg vízbe állítjuk, továbbkeverjük, míg kihűl. Hozzákeverjük a narancshéjat.
  5. A krémet 4 hőálló edénykében (kb. 100 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1947 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos vaníliakrém, vaníliakrém karamelltetővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

290
narancshéj 1 narancsból nyert
vanília 1 db
tej 500 ml
1 csipet
tojássárgája 4 db
tojás 1 db
cukor 70 g
étkezési keményítő 3 evőkanál
porcukor 4 ek