r
Nosalty Logó

Narancsos katalánkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancsos katalánkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 1163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarudat hosszában felnyitjuk, magjait kikaparjuk. A vaníliarudat és a kikapart magjait csipet sóval és a tejjel felforrósítjuk.
  2. A tojást a tojássárgával és a cukorral egy fémedényben habosra kavarjuk. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, majd a tejet.
  3. A krémet lassú tűzön állandó kavarás mellett felforrósítjuk (A krémnek nem szabad főnie), míg besűrűsödik. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
  4. Levesszük a tűzről az edényt, hideg vízbe állítjuk, továbbkeverjük, míg kihűl. Hozzákeverjük a narancshéjat.
  5. A krémet 4 hőálló edénykében (kb. 100 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5528
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom vaníliakrém ropogós cukorkéreg alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek