r
Nosalty Logó

Selymes vaníliasodó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Selymes vaníliasodó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban a tej kivételével minden hozzávalót csomómentesre keverünk.
  2. Majd felöntjük a tejjel, és lassan melegítve, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, és szép selymes lesz.
  3. Figyeljünk rá, hogy ne égjen le az alja (a cukor miatt), illetve hogy ne csomósodjon be!
  4. Akkor jó, ha még folyós, de bevonja egy evőkanál hátulját. Szószos kiöntőben szervírozzuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 1685
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Selymes vaníliasodó
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ez a krémes vaníliasodó egyszerű és ízletes kiegészítője mindenféle desszertnek, beleértve a kenyérpudingokat, az omlós süteményeket, a pitéket és más egyéb édességeket. Vagy egyszerűen kanalazhatjuk gyümölcssalátákra, kekszekre, vagy egyenesen a szánkba, őszintén szólva, én úgy szeretem a legjobban! Az összetevői könnyen beszerezhetőek, és kb. 20 perc alatt el is készíthető. Ez egy sokoldalú mártás, ami igazán impozánssá teszi desszertjeinket, és szinte mindenhez illik, ami édes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek