r
Nosalty Logó

Hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal

Hering András
Hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

715
Kalória
47.2g
Fehérje
57.7g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
503.8g
Víz
69g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3761.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1007.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Igen, elég 150 fokra, mivel lassan sütjük a lazacot.
  2. Szórjuk meg a lazacszeletetünket ízlés szerint sóval. Csepegtessünk olívaolajat a tepsink aljára. Fektessük rá a tepsinkre a lazacot, és csepegtessünk a tetejére is olívaolajat. Süssük 15-25 percig, félidőben forgassuk meg őket, hogy alaposan átsüljenek. A sütés után hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe.
  3. Főzzük meg az újkrumplit sós, forrásban lévő vízben, amíg megpuhul (kezdjük el az ellenőrzést 8 percnél, de akár 12 percig is eltarthat).
  4. Amíg fő a krumpli, melegítsünk két evőkanál olívaolajat serpenyőben. Amint forró, vegyük le, és villával vagy mini habverővel keverjünk bele 1 teáskanál pirospaprikát és egy csipet sót.
  5. Dolgozzuk össze a joghurtot és a friss kaprot egy konyhai robotgépben addig, amíg a kapor teljesen be nem épül, és a joghurt élénkzöldszínű lesz. Ízesítsük sóval.
  6. Miután elkészült a burgonya, lecsepegtetjük és megszórjuk sóval (akár egy pici borssal vagy őrölt chilipehellyel). Hagyjuk egy kicsit hűlni, közben egy villával lemezeire/rostokra bontjuk a lazacot. Kenjük fel a kapros joghurtot a tányérunk aljára, majd tegyük a tetejére a lazacot és a burgonyát. Csepegtessük rá egy kis paprikás olajat, és szórjuk meg a maradék kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal üde nyári receptjében nem kell hosszú perceket állni a tűzhely felett, a lazac itt lassú sütéssel készül el meglepően rövid idő alatt. A lassú sütés egyik előnye, hogy a hal szaftos, belül friss és puha, kívül kellemesen ropogós lesz. Ehhez a nyári, könnyed mégis laktató ételhez csak néhány egyszerű fűszer kell majd, melyeknek köszönhetően egy kellemes, üdítő fogást kapunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek