Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg sárgadinnyeleves

Hideg sárgadinnyeleves
Hideg sárgadinnyeleves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptnek nincs különösebb története. Szeretjük a hűsítő nyári leveseket, és egyszer csináltam egy ilyet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dinnye tetejét levágjuk, a magját kikaparjuk. A belsejéből karalábévájóval néhány golyót pöndörítünk a díszítéshez. A dinnye belét evőkanállal egy tálra szedjük, a héját meghagyjuk a tálaláshoz.
  2. A mézet karamellizáljuk, majd ráöntjük a bort, hagyjuk elfőni. Hozzáadjuk a citrom és a narancs levét, a dinnyebelet és kb. 3-4 dl vizet.
  3. 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, lehűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Az üres dinnyehéjban tálaljuk az félretett dinnyegolyókkal, esetleg mentalevelekkel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 24 292
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg gyümölcsleves, sárgadinnye leves, mézes sárgadinnye leves hidegen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

140
sárgadinnye 2 kg
narancs 1 db
fehérbor 50 ml
citromlé 1 citromból nyert
méz 1 ek
víz 4 dl