r
Nosalty Logó

Hétköznapi forró csoki

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Hétköznapi forró csoki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 178 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 178 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kislábasba tesszük a száraz hozzávalókat, majd habverővel kevergetve felöntjük a hideg tejjel.
  2. Folytonosan kevergetve felforraljuk, és fél percig főzzük. Ha szorgosan kevergetjük, szépen ki is habosodik.
  3. Bögrébe öntjük, tetejére tejszínhabot is tehetünk, és már szürcsölgethetjük is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 114854
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jön a hideg, jön elő a forró csoki mániám. Nosza, ki a konyhába, de sajnos csokit egy kockát se találtam itthon. Viszont abból kiindulva, hogy végül is a csoki is kakaóból van, mért ne készíthetnék hát abból forró csokit. És lőn! És nagyon finom lett a forró csoki eme olcsó változata, különösen, hogy a frissen sült pacsnimat ehettem mellé.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm, guszta, most szívesen meginnám én is.:-O Nagyon jó ötletet adtál. Tényleg h?vösödnek a napok...:-(( Éva-Anyóca

Fahéj

Azt lehet mondani, onnan tudom az ?szi hideg id?k közeledtét, hogy egyre gyakrabban készítek magamnak valami jó kis forró, tejes italt esténként. :) Üdv: Fahéj

Bató Edit

Már a pici képr?l tudtam, hogy csak te lehetsz, aki ezt a csokikát elkészítette...

Fahéj

Komolyan? Ennek nagyon örülök! Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Pont most kortyolgatom a finom forrócsokidat! Holland kakaóporom volt itthon abból készítettem,isteni lett! Köszönöm a receptet! S?r?n fogom esténként kortyolgatni :-) Üdv.:Jucci

Fahéj

Kedves Jucci! Örülök, ha megtetszett a recept. Olyan jól esik esténként, én is el-elkészítem. :) Üdv: Fahéj

s_zita

Kedves Fahéj! Szerinted a cukrot gond nélkül helyettesíthetem mézzel? El?re is kösz a választ, üdv. zita

Fahéj

Hát persze! Én is szoktam mézzel készíteni, de az utóbbi id?ben nem volt itthon méz, így került fel a cukros verzió. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Hogy ezt is mióta keresem!!! Köszönöm, kedves Fahéj :) (a névrokonoddal fogom díszíteni :)))

Fahéj

:))) Nagyon szívesen! Én bele is teszek "magamból" egy csipettel. :)))

Törölt felhasználó

Épp most készítettem el a forró csokit, sajnos étkezési keményít?t nem találtam itthon, de nem baj, az íze valami isteni finom! :) Köszönöm a tippet! :)

Fahéj

Az étkezési keményít? csak s?rít rajta egy picit és selymesebbé teszi. De ízre nem változtat rajta. Örülök, hogy ízlik. :) Üdv: Fahéj

ezcqkt

Most készült el ez a kis csoda! Isteni finom! :) Köszi a receptet!

Fahéj

Nagyon szívesen! Én is majd este... :) Már alig várom. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Ez fantasztikus! Köszönöm! Már tudom, mi lesz az idei gasztro ajándékaim között kis egységcsomagban :)

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! :)

Törölt felhasználó

Extra csoki rendeles itt: http://www.affiliates-natural-salt-lamps.com/idevaffiliate.php?id=1372_8

Fahéj

Ez itt a reklám helye? :))

Namari-chan

Kedves Fahéj! Kíváncsi lennék a véleményedre! Idén néhány ismer?sömnek gasztroajándékot fogok készíteni, méghozzá ennek a csodás forró csokinak a száraz hozzávalóit rakom majd takaros kis csatos üvegekbe. Arra gondoltam, hogy reszelt étcsokoládéval és narancshéjjal turbóznám fel. A narancshéjat el?re lereszelem majd, és csak miután megszáradt, azután rakom a keverékbe, nehogy megpenészedjen. A kérdésem az lenne, hogy a csokiban úszkáló narancshéjdarabok nem rontanak majd az élvezeti értékén? Mert ugye csak ezek nem fognak majd feloldódni az összes hozzávaló közül. Köszönöm a válaszod! Egy kezd? egyetemista konyhatündér :)

Fahéj

Kedves Namari-chan! Nagyon jó ötlet a forrócsoki -ajándék. Én legalábbis nagyon örülnék, ha ilyet kapnék. A narancshéj is nagyon illene hozzá, de nem biztos, hogy mindenki szeretné, ha a darabokat érezné a nyelve hegyén. A forró csokiban nekem többek közt az is a jó, hogy olyan jó selymes, homogén állagú. És ha esetleg úgy intéznéd, hogy a narancshéjjal együtt tárolnád a többi hozzávalót, hogy az ízeket átvegye, de csomagoláskor külön adnád mellé? De akkor nem lesz-e esetleg fura íze a kakaónak a narancsíz helyett? Vagy ha cukrozott narancshéj darabkákat készítenél, mert az mégse annyira kemény? Esetleg azt is meg lehetne próbálni, hogy a csokireszeléket spicceled le a narancshéj illóolajával. Csak nem fog-e attól becsomósodni? A csokireszelék a keverékben az más, mert az azonnal oldódni, puhulni kezd a forró tejben, és nem lesz zavaró a forró csokiban. Én nem merném a narancshéjat belekeverni, pedig biztos lenne, akit nem zavarna. De akkor mi lesz azokkal, akiket zavar? :) Nem tudom, tudtam-e segíteni. Inkább csak "hangosan" gondolkodtam. Üdv: Fahéj

Namari-chan

Kedves Fahéj! Köszönöm a válaszod! Engem is ugyanezek a dilemmák "gyötörtek", és megoldást nem találtam rájuk, pedig sok ötletem volt. Végül lemondtam a narancshéjról, és a fahéjas verziót készítettem el. Így is isteni finom lett (muszáj volt letesztelni a bekevert forócsoki-port), remélem örülni fognak neki.

Fahéj

Ebben biztos vagyok! :)

eszag

fincsi! nyírfacukorral és keményít? helyett zabpehelyliszttel csináltam, nagyon jó lett :) és az ajándék ötlet is nagyon jó!

Fahéj

Örülök! Én néha kukoricaliszttel készítem, mindenképp finom. :)

apecs

Nagyon jó!

Fahéj

Ennek örülök!:) Én is s?r?n készítem magamnak ezeken a hosszú estéken.

arte

Köszönet a receptért!Végre egy puccos hozzávalók nélküli finomság!!!! :-))))

Fahéj

Nagyon szívesen! Örülök, hogy megtetszett! :) Üdv: Fahéj

Krityuka

És megint egy "Fahéj-receptbe" szerettem bele.Egyszer? és nagyon finom.Köszönöm szépen. Kriszta

Fahéj

:))) Nagyon köszönöm, hogy beleszerettél. Mert ez a forró csoki megérdemli. :)))

chiyori

Kedves Fahéj, ez isteni!

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek