Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hétköznapi forró csoki

Hétköznapi forró csoki
Hétköznapi forró csoki
2 perc / előkészület: 1 perc főzés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jön a hideg, jön elő a forró csoki mániám. Nosza, ki a konyhába, de sajnos csokit egy kockát se találtam itthon. Viszont abból kiindulva, hogy végül is a csoki is kakaóból van, mért ne készíthetnék hát abból forró csokit. És lőn! És nagyon finom lett a forró csoki eme olcsó változata, különösen, hogy a frissen sült pacsnimat ehettem mellé.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kislábasba tesszük a száraz hozzávalókat, majd habverővel kevergetve felöntjük a hideg tejjel.
  2. Folytonosan kevergetve felforraljuk, és fél percig főzzük. Ha szorgosan kevergetjük, szépen ki is habosodik.
  3. Bögrébe öntjük, tetejére tejszínhabot is tehetünk, és már szürcsölgethetjük is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 92 152
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 003
elkészítve: 59/80
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csokoládé, olcsó forró csoki, forró csokoládé kakaóporból

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kosinak
Krityuka / kosinak Thu, 2014-01-30 16:31

És megint egy "Fahéj-receptbe" szerettem bele.Egyszerű és nagyon finom.Köszönöm szépen.
Kriszta

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-01-31 17:28

:))) Nagyon köszönöm, hogy beleszerettél. Mert ez a forró csoki megérdemli. :)))

arte
arte / arte Mon, 2013-09-23 17:25

Köszönet a receptért!Végre egy puccos hozzávalók nélküli finomság!!!! :-))))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-02-02 12:05

Ennek örülök!:) Én is sűrűn készítem magamnak ezeken a hosszú estéken.

eszag
eszag Wed, 2013-01-23 17:04

fincsi! nyírfacukorral és keményítő helyett zabpehelyliszttel csináltam, nagyon jó lett :) és az ajándék ötlet is nagyon jó!

Namari-chan
Namari-chan Thu, 2012-12-06 22:49

Kedves Fahéj!
Kíváncsi lennék a véleményedre! Idén néhány ismerősömnek gasztroajándékot fogok készíteni, méghozzá ennek a csodás forró csokinak a száraz hozzávalóit rakom majd takaros kis csatos üvegekbe. Arra gondoltam, hogy reszelt étcsokoládéval és narancshéjjal turbóznám fel. A narancshéjat előre lereszelem majd, és csak miután megszáradt, azután rakom a keverékbe, nehogy megpenészedjen. A kérdésem az lenne, hogy a csokiban úszkáló narancshéjdarabok nem rontanak majd az élvezeti értékén? Mert ugye csak ezek nem fognak majd feloldódni az összes hozzávaló közül. Köszönöm a válaszod!

Egy kezdő egyetemista konyhatündér :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-12-07 11:25

Kedves Namari-chan!
Nagyon jó ötlet a forrócsoki -ajándék. Én legalábbis nagyon örülnék, ha ilyet kapnék. A narancshéj is nagyon illene hozzá, de nem biztos, hogy mindenki szeretné, ha a darabokat érezné a nyelve hegyén. A forró csokiban nekem többek közt az is a jó, hogy olyan jó selymes, homogén állagú. És ha esetleg úgy intéznéd, hogy a narancshéjjal együtt tárolnád a többi hozzávalót, hogy az ízeket átvegye, de csomagoláskor külön adnád mellé? De akkor nem lesz-e esetleg fura íze a kakaónak a narancsíz helyett? Vagy ha cukrozott narancshéj darabkákat készítenél, mert az mégse annyira kemény? Esetleg azt is meg lehetne próbálni, hogy a csokireszeléket spicceled le a narancshéj illóolajával. Csak nem fog-e attól becsomósodni? A csokireszelék a keverékben az más, mert az azonnal oldódni, puhulni kezd a forró tejben, és nem lesz zavaró a forró csokiban. Én nem merném a narancshéjat belekeverni, pedig biztos lenne, akit nem zavarna. De akkor mi lesz azokkal, akiket zavar? :)
Nem tudom, tudtam-e segíteni. Inkább csak "hangosan" gondolkodtam.
Üdv: Fahéj

Namari-chan
Namari-chan Sun, 2012-12-16 13:59

Kedves Fahéj!
Köszönöm a válaszod! Engem is ugyanezek a dilemmák "gyötörtek", és megoldást nem találtam rájuk, pedig sok ötletem volt. Végül lemondtam a narancshéjról, és a fahéjas verziót készítettem el. Így is isteni finom lett (muszáj volt letesztelni a bekevert forócsoki-port), remélem örülni fognak neki.

ezcqkt
ezcqkt Wed, 2012-11-14 13:41

Most készült el ez a kis csoda! Isteni finom! :) Köszi a receptet!

H. Niki
H. Niki Fri, 2012-11-02 16:23

Épp most készítettem el a forró csokit, sajnos étkezési keményítőt nem találtam itthon, de nem baj, az íze valami isteni finom! :)
Köszönöm a tippet! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-11-02 18:17

Az étkezési keményítő csak sűrít rajta egy picit és selymesebbé teszi. De ízre nem változtat rajta. Örülök, hogy ízlik. :)
Üdv: Fahéj

borkabakter
borkabakter Tue, 2012-10-23 16:08

Hogy ezt is mióta keresem!!! Köszönöm, kedves Fahéj :) (a névrokonoddal fogom díszíteni :)))

s_zita
s_zita Fri, 2012-10-19 14:50

Kedves Fahéj!

Szerinted a cukrot gond nélkül helyettesíthetem mézzel?
Előre is kösz a választ,
üdv. zita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-10-19 15:20

Hát persze! Én is szoktam mézzel készíteni, de az utóbbi időben nem volt itthon méz, így került fel a cukros verzió.
Üdv: Fahéj

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2012-10-18 21:32

Kedves Fahéj!
Pont most kortyolgatom a finom forrócsokidat!
Holland kakaóporom volt itthon abból készítettem,isteni lett!
Köszönöm a receptet!
Sűrűn fogom esténként kortyolgatni :-)
Üdv.:Jucci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-10-18 22:46

Kedves Jucci!
Örülök, ha megtetszett a recept. Olyan jól esik esténként, én is el-elkészítem. :)
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-10-18 10:13

Már a pici képről tudtam, hogy csak te lehetsz, aki ezt a csokikát elkészítette...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-10-18 09:20

Köszönöm, guszta, most szívesen meginnám én is.:-O
Nagyon jó ötletet adtál. Tényleg hűvösödnek a napok...:-((
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-10-18 13:06

Azt lehet mondani, onnan tudom az őszi hideg idők közeledtét, hogy egyre gyakrabban készítek magamnak valami jó kis forró, tejes italt esténként. :)
Üdv: Fahéj

178
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
fahéj 1 csipet
étkezési keményítő 0.5 csapott ek