Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás forró csoki

Mandulás forró csoki
Mandulás forró csoki
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom édesanyja csokoládégyárban dolgozik, és rengeteg csokit hozott haza egyik nap. Ennek megkaptam a felét, de még így is rengeteg volt, és el kell használni őket, nehogy kárba vesszenek. Nem egy nyári ital, de lehűtve is finom. Anyukám és öcsém meg nagy kakaósok, úgyhogy ők örültek neki.:)
Hideg téli napokon, egy jó hógolyózás után kiválóan felmelegíti a testet és a lelket. Mivel nem mandulalikőrrel, hanem csak aromával készül, a gyerekek is ihatják.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokikat beleöntjük a lábasba, és elkezdjük felolvasztani.
  2. Hozzáöntjük a kétféle tejet, az aromát és a habtejszínt, és megszórjuk egy csipet sóval (ez Jamie Oliver praktika, kihozza a csoki ízét), majd felforraljuk.
  3. Kiöntjük a bögrékbe, s fogyasztáskor tejszínhabbal és kakaóporral meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 418
elküldve: 3
receptkönyvben: 130
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

NatyAngel

Mióta szakács: 2012.07.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes forró csokoládé, forró csoki mandulaaromával, forró csokoládé tej- és étcsokoládéval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rox
rox Wed, 2012-12-26 17:21

szia!
a 0,5 l tejszín az hogy? felveretlenül? vagy felverve?
és ugyanazt a tejszínt kell rátenni felverve a végén, ugye?

rox

Natalie92
NatyAngel / Natalie92 Sat, 2013-01-12 21:07

Kedves Rox!

A 0,5 dl tejszínt felveretlenül adtam hozzá, hogy kicsit sűrűbb legyen, de felverve is ki lehet próbálni szerintem :) Akkor legfeljebb krémesebb lesz.
A tetejére tehetsz otthon felvert tejszínhabot is, de én flakonos tejszínhabot használtam arra.

UI.: Elnézést a késői válaszért :)

Üdv: NatyAngel

545
tejcsokoládé 15 dkg
étcsokoládé 15 dkg
rizstej 1 dl
tej 3 dl
mandulaaroma 5 ml
1 csipet
habtejszín 0.5 dl
tejszínhab 4 ek
instant kakaópor 1 ek