Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Herőce krissz konyhájából

Herőce krissz konyhájából
Herőce krissz konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Ízőrzők című műsorban láttam, nagyon megtetszett, és rögtön ki is próbáltam. Nagy sikere volt, olcsó, kiadós, és nagyon finom:-).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy kiadós leves után nagyon jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és a sót összekeverjük.
  2. A lisztbe szórjuk a szódabikarbónát, összekeverjük, és tésztát gyúrunk.
  3. Kinyújtjuk, és a tetejét megkenjük zsírral.
  4. Hajtogatjuk, majd 20 percet pihentetjük. Majd újból nyújtjuk, zsírozzuk, és hajtjuk.
  5. 20 perc után nyújtsuk kb. fél centisre, derelyevágóval négyzeteket vágunk belőle.
  6. Bő, forró olajban kisütjük.
  7. Porcukorba forgatjuk, tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 860
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

krissz

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, csörögefánk, forgácsfánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

988
finomliszt 70 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 1 ek
1 kk
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sertészsír 1 ek
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 1 ek