Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csöröge DoGGma konyhájából

Csöröge DoGGma konyhájából
Csöröge DoGGma konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mama mindig csinált nekem, eljött az én időm végre! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukorral, lekvárral, bármivel, ami jól esik! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a rumot, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt és a vajat, majd összegyúrjuk és egy órát pihentetjük.
  2. Vékonyra nyújtjuk deszkán, és derelyemetszővel kivánt formára vágjuk esetleg hajtogatjuk.
  3. Bő olajban pirosra sütjük, és melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, cukros fánk, rumos fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

volfi
volfi / volfi Wed, 2012-04-04 15:09

Tudod, mi az oka, hogy a tojásnak csak a sárgája kell? Meg hogy pl nem jó 6 tojássárgája helyett 3 egész tojás?

doggma
DoGGma / doggma Wed, 2012-04-04 21:28

Egyelőre így próbáltam ki, így nem tudom, hogy jó e ha egész tojás megy bele! Lehet más lenne az állaga!

542
finomliszt 50 dkg
porcukor 3 ek
rum 3 ek
0 ízlés szerint
tojássárgája 6 db
tejföl 5 ek
vaj 10 dkg