r
Nosalty Logó

Házi kürtőskalács parázson sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Házi kürtőskalács parázson sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 861 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5156 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 861 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6863.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    4224 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 5156 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt -pici cukorral- langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk.
  3. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
  4. Az élesztős tejet hozzáadva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45-50 percig pihentetjük.
  5. Azután lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át, csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5 cm széles csíkokra vágjuk.
  6. Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást, és két vége alá legyen hajtva.
  7. A tészta külsejét is megolajozzuk, és jól meghempergetjük cukorban.
  8. Aranybarnára sütjük.
  9. Még melegen cukrozatlan dióba vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is vagy csoki.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 49523
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Házi kürtőskalács parázson sütve
Konyhatündérke 24 recept

Imádom a kürtőskalácsot. Sajnos az ára a piacokon, vásárokon nagyon felment már. Úgy gondoltam, hogy ha mindent beszerzek hozzá, akkor itthon elkészítve még finomabb lesz. Találtam egy szuper receptet hozzá, beszereztük a hozzávalókat, és nekiálltunk. Kint parázson sütöttük, ahogy azt kell. Isteni finom lett és a hangulat is remek volt. Aki csak teheti, próbálja ki! Természetesen, aki nem tudja szabadban sütni, annak sütőben is van rá lehetősége. Egy befőttesüveget vagy sörös dobozt alufóliába tekerve is helyettesítheti a fahengert.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na szóval, itt egyetlen hozzászólás sincs.... Én végigolvasgattam majdnem az összes KK receptet és azt gondoltam hogy akkor is ez a legjobb. És így is van! Ez a recept tökéletes, soha ilyen finom KK nem ettünk! Köszönjük a receptet és örülök hogy nem azt készítettem el, ahol már vagy 10 hozzászólás is áll, többnyire persze csak azok, hogy jaj de jó majd elkészítem. hát ez el lett készítve és HIBÁtLan! Köszönjük!

Konyhatündérke

Nagyon szépen köszönöm! Nagy öröm számomra, hogy így bevált máshol is a recept! Mi folyton ezt alkalmazzuk, szerintem is egy kiváló recept. Remélem még sokszor elkészítitek majd :)

Törölt felhasználó

NAGYON szívesen!!!! számomra is nagy öröm volt hogy sikerült, hihetetlen sikerélmény volt! Arról nem is beszélve hogy talán ez az egyetlen édesség aminek csodálatos hangulata van miközben készül. Kint 3 fok, izzik a parázs és a párnák között egy pohár borral, barátok társaságában sütögettük majd majszoltuk a kalácsot. Hozzátenném hogy én teljes kiörlés? tönkölyliszttel dolgoztam és kókuszvirág cukorral. És nem volt rossz íze, s?t! Szóval hálásan köszönjük a receptet és még nagyon sokszor el fogjuk készíteni, f?leg hogy itt a tél..További jó sütögetést neked is!

Konyhatündérke

Igen én is készítettem már abból is, csak nádcukorral, esetleg ha érdekel megtekintheted ezen az oldalon is, ahová felrakom a recepteket: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199162106908858.1073741906.164454480379621&type=3 :)) És igen, a kürt?skalács sütés különös hangulata egyik legjobb dolog a világon :)))))

Törölt felhasználó

nagyon finomak az etelek mek atesztak

TIBIAPU

Próbáld meg el?ször a tésztát megsütni a t?z felett, és csak aztán szórd rá-karamellesítsd rá a porsukrot, ha a sütás elején rakod rá a cukrot a karamell rétek nem engedi átsülni a tésztát.

Törölt felhasználó

Szia! Nekem az lenne kérdésem, hogy mire tekerted fel, és hogy sütötted meg? Van eredeti formád, és forgatód, vagy valami házi találmány esetleg? Köszi a választ.

hirondelle

Többször is elkészítettem már, tökéletes recept. (Én vajjal készítem, úgy is nagyszer?.) Köszönjük! :) Egy saját észrevétel: vigyázni kell, nehogy kiszáradjon kelesztés és feltekerés közben a tészta, különben sütés közben letekeredhet a fáról!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek