Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup chilivel és gyömbérrel

Házi ketchup chilivel és gyömbérrel
Házi ketchup chilivel és gyömbérrel
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan konzervmanufakturát alapíthatok, annyi paradicsom terem a kertemben. Most ezzel a recepttel mutattam nekik utat a kamra polcára.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha eltenni szeretnénk akkor, szalicillel tartósítjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott paradicsomot néhány másodpercre tegyük forró vízbe, majd hideg vízbe, így könnyen lehúzhatjuk a héját.
  2. A héj lehúzása után vágjuk apró kockákra. A gyömbért tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd tegyük egy lábasba a paradicsommal, a felaprított hagymával és az összevágott chili paprikával.
  3. Pároljuk az egészet addig, amíg be nem sűrűsödik, hagyjuk egy kicsit hűlni, turmixoljuk.
  4. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át egy másik edénybe. Adjuk hozzá az almaecetet, sót, borsot, majd főzzük még 10 percet, közben párszor keverjük meg.
  5. Forrón töltsük üvegekbe, és 20 percig sterilizáljuk a ketchupot.

  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 431
elküldve: 1
receptkönyvben: 207
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyömbéres-chilis paradicsomszósz, házi fűszeres ketchup üvegben

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PappV
PappV / PappV Tue, 2012-03-20 10:34

Szia Marcsiséf!
Hogy érted, hogy 20 percig sterilizáljuk? Mit kell csinálni a ketchuppal?
Köszi,
Viki

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2011-09-10 12:12

Kedves Sárki!
Örülök, hogy tetszik a receptem. A leírt hozzávalókból kb. 0,85-0,9 dl késztermék lett.
Természetesen ez függ a paradicsom fajtájától (én bőven termő olasz, ketchup paradicsom palántákat vásároltam, a termések között volt olyan darab melynek súlya elérte 76 dkg is) illetve, hogy milyen sürün szereted.
Jó munkát és sok sikert kívánok.

Üdv. Marcsi

Sárki
Sárki / Sárki Sat, 2011-09-10 10:47

Köszi a receptet. Hány üveggel lesz ekkora adagból? Talán nem is érdemes hozzáfogni ameddig nincs min. 20 kg paradicsomunk?

56
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
gyömbér 2 dkg
chili 2 db
1 ek
fehér bors 0.5 teáskanál
almaecet 0.5 dl
szalicil 1 késhegynyi