Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér egyszerűen

Házi kenyér egyszerűen
Házi kenyér egyszerűen
55 perc / előkészület: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető kenyér, nem kell sokáig dagasztani.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tökmaggal vagy szárított paradicsommal is összekeverhetjük a tésztát, ki mivel szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, de nem kell dagasztani.
  2. Tetejét belisztezzük és 8 órát állni hagyjuk - nem meleg helyen, csak szobahőmérsékleten.
  3. Egy tűzálló tálat kilisztezünk és beleborítjuk a tésztát, és a kb. 170 fokos sütőbe tesszük.
  4. Mielőtt kivennénk, a tetejét enyhén sós vízzel megkenjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 859
elküldve: 17
receptkönyvben: 460
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi cipó, élesztős kenyér

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fanett
fanett Wed, 2014-09-17 20:41

Mekkora formában kell sütni? Előre is köszönöm.

trilli
trilli Fri, 2014-09-12 15:40

Köszönöm szépen, kipróbálom, nagyon kíváncsi vagyok! üdv!

494
finomliszt 80 dkg
friss élesztő 5 dkg
1 ek
cukor 1 csipet
víz 8 dl