Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fűszeres krémsajt

Házi fűszeres krémsajt
Házi fűszeres krémsajt
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két kisgyerek mellett a főzés gyakran nyűggé, csak még egy plussz kötelezettséggé válik. Ezért szeretem a pikk-pakk, villámgyorsan összedobható ételeket, italokat, amik a változatos, egészséges táplálkozást is lehetővé teszik számunkra. Ez a recept tökéletes példája ennek! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
Ha még 3 napig a hűtőben hagyjuk a batyut, igazi, jól formálható, vágható sajtot kapunk!
A receptjeim között található házi sós kiflivel vagy tönkölybúzás zsemlével isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot összekeverjük a tejszínnel.
  2. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt vagy fokhagymaprésen áttört fokhagymát, illetve a fűszereket, sót. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
  3. Az elkészült krémet sűrű szövésű konyharuha közepére halmozzuk (én textil pelust használtam), amiből batyut készítünk.
  4. A kész batyun átfűzünk keresztben egy hosszabb fakanalat, majd belelógatjuk egy olyan, magasabb falú edénybe, aminek nem ér le az aljára.
  5. Így tesszük hűtőszekrénybe, 24 órára. A pihentetési idő elteltével kész is a fincsi, igazi, E betűktől mentes krémsajtunk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 441
elküldve: 2
receptkönyvben: 669
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi krémsajt, krémsajt joghurtból, joghurtos krémsajt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

horakulum
horakulum Mon, 2013-01-21 21:35

Igaz nekem csak újhagymám akadt itthon, amit nagyon apróra vágtam, de szerintem így is nagyon jó lesz. :)

horakulum
horakulum Mon, 2013-01-21 21:35

Kedves Zit!

Újabb receptedet próbálom ki. :) Már kint csepeg a hideg erkélyen a batyu. Remélem kibírom 3 napig, hogy ne nyúljak hozzá, mert nagyon tetszene ez a jól vágható változat. :) Az íze már most is remek! Jelentkezem majd az eredménnyel. :) Üdv!

nbeatrix
nbeatrix Fri, 2012-03-30 15:25

Szia!
Nagyon jó a recept! Az íze nagyon el van találva :)
Én habtejszínt használtam, ami nem olyan sűrű, így a krémsajt is hígabb lett. Ha tovább csöpögtetem sűrűbb lesz?
Üdv: Bea

zsuzsi-ka
Zsuzsi-ka / zsuzsi-ka Thu, 2011-07-14 06:47

Kedves Zit!
Megcsináltam a krémsajtot kaukázusi kefírből. Azt is házilag készítem és időnként túltermelésem van. Nagyon szuper lett!!! Köszi a receptet! A következő snidlinges lesz.

Ága1
Ága1 Thu, 2011-07-07 19:31

Sziasztok!
A recept tényleg jó, én régóta csinálom, cska nálam az arány a nők lapja konyha-ból 1kefír, 1 joghurt ( a nagy) és a 2dl tejszín. És kíváló, ajánlom én is mindnekinek.

Allia
Allia Fri, 2010-03-26 22:40

3 gyerek mellett is nagyszerű. :-) Bár én csak 1 gerezd fokhagymát tettem bele, a kicsiknek így is sok volt, és a joghurtból csak 450 grammost kaptam, a tejszínből meg csak 2 deciset, szóval ilyen arányokkal dolgoztam, de isteni, és rengeteg ízesítési lehetőség van benne! Már csak házi joghurt, és házi tejszín kéne hozzá a tuti E mentességért. :-)

Köszönöm a receptet!!!

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2011-07-07 15:26

Szia! Keresd a Cserpes termékeket, úgy tudom, már az egész országban kaphatók, tuti E-mentesek.

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-03-26 23:31

Nagyon szívesen Allia! Igen, én is ezért szeretem: állandó időhiányban szenvedek, szintén a Gyerkőcöktől, ezért jók ezek a receptek.

zsanedrics
zsanedrics Tue, 2010-01-05 12:28

Ezt a repit mindenképpen kipróbálom. Nagyon tetszik a leirás alapján. Én még a kaprot is megkockáztatom.

Zit
Zit / Zit Tue, 2010-01-05 12:33

Hűű, de jó 5let a kapor! Nagyon ügyi vagy. :-) Én azért nem "tehetek" bele, mert a Férjem nem szereti. De legközelebb szerintem valami curry-s változatot próbálok ki. ;o)

111
joghurt 500 g
főzőtejszín 1 dl
1 kk
bazsalikom 0.5 tk
fokhagyma 2 gerezd
zöldfűszer 0 ízlés szerint