Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög sültpaprikás-fetakrém

Görög sültpaprikás-fetakrém
Görög sültpaprikás-fetakrém
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Görögország egyik kedvelt, hideg előétele - igazi finom, nyári csemege!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pitával, kenyérrel vagy bármilyen friss zöldséggel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és meggrillezzük. 5 percenként fordítunk rajta egyet, míg szép ráncos lesz a héja.
  2. Ha kész, kivesszük, alufóliával betakarjuk, majd állni hagyjuk 10-15 percig.
  3. Könnyedén lehúzzuk a héját, aprítóba tesszük, hozzáadjuk a fetát, a citromlevet, a görög joghurtot, a sót és a borsot.
  4. Összeturmixoljuk, és fogyasztás előtt jól lehűtjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 7 407
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
794 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült paprikás fetakrém, tyrokafteri

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

103
kápia paprika 2 db
feta sajt 10 dkg
görög joghurt 80 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.25 citromból nyert