r
Nosalty Logó

Házi bonbon-különlegességek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi bonbon-különlegességek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kókuszos bonbonhoz

Karamellás-nugátos bonbonhoz

Összesen 545 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kókuszos bonbonhoz

Karamellás-nugátos bonbonhoz

Összesen 2170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kókuszos bonbonhoz

Karamellás-nugátos bonbonhoz

Összesen 493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 545 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 493 Kcal

Hozzávalók

Kókuszos bonbonhoz

Karamellás-nugátos bonbonhoz

Elkészítés

Kókuszos bonbonhoz

  1. Mindkét esetben gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét.
  2. A szilikon formákban ecsettel szétkenünk kb 1-1 teáskanálnyi olvasztott csokoládét, és 3-5 percre a fagyasztóba tesszük dermedni. Ezt a műveletet kétszer végezzük el, hogy kellő vastagságú legyen a bonbon "fala".
  3. Kókuszos töltelék: 5 ek tejszínt 1 ek porcukorral gőz fölött összeforralunk, majd ehhez adjuk az 5 csapott ek kókuszreszeléket.Ezzel a hideg krémmel töltjük a bonbonokat.
  4. Amikor már a 2. réteg csoki is megszilárdult a bonbonformákban, kb 2/3 részig töltjük krémmel, majd újra visszatesszük a fagyasztóba 3-5 percre.
  5. Végül a bonbon lezárásképpen kb 1 teáskanálnyi olvasztott csokoládét kanalazunk a bonbonok (most még) tetejére, elsimítjuk, és mehet vissza fagyasztóba újabb 5 percre.
  6. Ha megdermedt az utolsó réteg csokoládé is, óvatosan kinyomkodjuk a formákból a bonbonokat. Meglepően könnyen kijönnek a formából.

Karamellás-nugátos bonbonhoz

  1. 2 ek tejszínt 2 Mars szelettel gőz fölött összeolvasztunk, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel a hideg krémmel töltjük a bonbonokat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 41616
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Kissé időigényes, pepecselős édesség, de aki egyszer kipróbálja rájön, megéri! :)

Hozzászólások (5)

szonja13

A tejszín az f?z?tejszín ugye?

Törölt felhasználó

Nem, habtejszínt használtam hozzá.

Törölt felhasználó

Szia Niki, Temperálás nélkül is ilyen szép bonbon sikerült? Csak felolvasztottad és belekented a formába? Mert akkor nem vacakolok a h?mér?zéssel... El?re is Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Igen igen :) Utána olvastam én is, hogy hogyan is csinálják a nagyok, de túl macerásnak t?nt a h?mér?zéses módszer, úgyhogy egy próbát megér alapon csak sima f?z fölött olvasztott csokoládéval próbálkoztam és szépek lettek :)

Törölt felhasználó

De szuper, Nagyon Szépen Köszönöm :)))

Bbanna

Szia! Annyit szeretnék kérdezni,hogy kb hány darab bon-bon jön ki egy adagból? Ajándékba szeretném készíteni,és ezért érdekelne,hogy mennyi az a 4 adag. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia! 2-2 tábla csokoládéból csináltam mind a kétfélét és kb 30-30 darab bonbon lett mindkét ízesítésb?l.

Bbanna

Szia! Nagyon köszönöm a válaszodat,én valószín? csak a kókuszosat fogom elkészíteni,de ki tudja,ha nagyon belelendülök lehet,hogy mindkett?t. :) Már nagyon izgulok. Kellemes Ünnepeket kívánok!

amnescic

Nekem sajnos a töltelék kevésnek bizonyult, én dupla adag töltelékkel töltöttem. De lehet, hogy az én formáim nagyobbak :). Egyébként hibátlan recept! Nagyon köszönöm, hogy feltöltötted :)

Törölt felhasználó

Szia! Érdekl?dni szeretnék, hogy a karamelláshoz milyen tejcsokit érdemes használni? Már próbáltam elég sokfélével (Milka, Boci, Tibi), de végeredményben mind nagyon olvadékony lett, bár egyébként küls?leg szépek voltak, de az állaguk nem volt megfelel?. Mi a trükk? Köszi!

Hozzávalók

Kókuszos bonbonhoz

Karamellás-nugátos bonbonhoz

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek