Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi szeszély

Karácsonyi szeszély
Karácsonyi szeszély
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak, nassolni valónak szoktam elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

A karácsonyi szeszélyhez (30 db)

A díszítéshez

ajánlat

Partikra ajánlom, de ajándékba is adhatóak. Nagyon mutatós bon-bon féle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét felolvasztjuk, és mindegyik formába egy-egy teáskanálnyit teszünk.
  2. A kanállal vagy egy ecsettel körben kikenjük a formákat, majd fejjel lefele rácsra tesszük, és a hűtőben 2 órára dermedni hagyjuk.
  3. A pralinépapírt óvatosan lehúzzuk a csokiról. A közepébe félbevágott cseresznyét vagy mandulát, mogyorót teszünk.
  4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és a likőrt hozzákeverjük.
  5. A likőrös masszát óvatosan beletöltjük a csokiformákba. 20 percre hűtőbe tesszük.
  6. Ismét csokit olvasztunk, amivel befedjük a pralinékat.
  7. Díszítésként választhatunk darált mandulát vagy mogyorót, esetleg olvasztott fehér csokit. Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 857
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-meggyes praliné, csokis-meggyes bonbon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

664
étcsokoládé 100 g
kandírozott meggy 5 db
mandula 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg
habtejszín 150 g
porcukor 25 g
likőr 1 dl
étcsokoládé 50 g
mandula 5 dkg