r
Nosalty Logó

Hátszín steak Évi nénitől

Évi néni
Hátszín steak Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
39.8g
Fehérje
-
Szénhidrát
31.9g
Zsír
296.3g
Víz
156g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1372 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    3984 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    296.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13498.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    11953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    888.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1372 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A hideg vízben feloldjuk a sót (6%-os sóoldatot készítünk), és beletesszük a hússzeleteket. Szobahőmérsékleten 3 órát áztatjuk benne.
  2. Ha eltelt a három óra, a húst kivesszük, szárazra töröljük, majd megkenjük olajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal és korianderrel (egy kanál worcestersire szószt is locsoltam rá). Így pihentettem egy órát.
  3. Egy vastagfalú, tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, és 4-4 percig sütjük mindkét oldalát a húsnak.
  4. Tányérra szedjük, lazán letakarjuk alufóliával, 10 percig pihentetjük, majd szeleteljük, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p

Nem először készítem így az ír marhahúst, és családom mindig díjazza, ha ez az ebéd vagy vacsora.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek