Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hasselback burgonya magyarul

Hasselback burgonya magyarul
Hasselback burgonya magyarul
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastam egy cikket, hogy a héjában sült burgonya "trendi" lesz 2016-ban. Annyira, hogy előkelőbb éttermekben is össze fogunk találkozni, mindenféle változatával. Nekem nem kell "eladni" a burgonyát, mert már úgy is szeretem. Gondoltam, kipróbálom a híres hassalback-et, mert úgy még nem sütöttem. Harmadszorra már jól is sikerült, mivel három a magyar igazság. :o) Az elsőnél a tepsi égett meg, hiába olajoztam ki, és a szalonna meg a kolbász zsírja is be kellett volna segítsen. Ja, és a kolbász is szénné égett, mire megpuhult a krumpli. Ebből tanulva, a második alá sütőpapír került, és nem töltöttem meg, hanem lefóliáztam. Mert ugye a sütés alatt szépen kinyílik, és mennyivel könnyebb lesz majd akkor belepakolni a finomságokat, és még nem is fog megégni. Na, ez sem jött be, mert nem nyílt szét, ahogy hozzáértem szétpergett, a töltelék lehűtötte, így másfél óra múlva is kemény volt a krumpli, és a kolbász megint szénné égett. A harmadik adag tökéletes lett, sütőpapír alulra, rá a töltött burgonya, és lefóliázva. Ha valaki ezek után neki mer kezdeni a sütésének, annak gratulálok! :o) Én már nem félek tőle, mert van tapasztalatom, hogy kell megtölteni ezt a hideg svédet, aki nem akar megnyílni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Savanyú káposztával vagy uborkával is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. Egy nagyobb kanálba rakjuk, és éles késsel sűrűn (5 mm) bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. Az én krumplim túl nagy volt, így két fakanál nyele közé fektettem, és az volt a szamárvezetőm.
  2. Óvatosan szétnyitogatjuk a lapokat, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Megtöltjük a vékonyra karikázott hagymával, kolbásszal meg a felszeletelt szalonnával. Nem fog ám könnyen menni, mert nem hagyja magát. Vékony kés pengéjét toljuk a vágásba, és vigyázva, nehogy kettétörjön a krumpli, kicsit feszítsük szét, és rakjuk bele a tölteléket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, befedjük alufóliával.
  5. Forró sütőbe rakva 50 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a tetejét. Fordítólapáttal tudjuk kiemelni a tepsiből.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 111
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás-kolbászos burgonya, burgonya kolbásszal és hagymával, szalonnás-kolbászos burgonya

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2016-03-06 19:52

Igen, igazad van! Azert Hasselback burgonya "magyarul" a neve. :o)

Lousha
Lousha / Lousha Fri, 2016-02-12 18:03

Egy tanacs, hogy legkozelebb meg jobban sikeruljon: ha azzal kezded, hogy a krumplikat megszurkalod eles kessel par helyen, majd belokod oket a mikroba par percre, akkor sokkal konnyebb oket szetnyitogatni felvagas utan, es sokkal gyorsabban megsulnek, valamint tuti nem marad nyers a kozepuk. Ugyanez igaz a jacket potatora is, ha azt is kiprobalnad.

witch
witch / witch Fri, 2016-02-12 20:46

O, de aranyos vagy, a mikrozas tenyleg nagyon jo otlet, koszi! Esetleg majd nyaron ugy sutom, mert most nem baj, ha befutok a sutovel. :o)

351
burgonya 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
kolbász 5 dkg
füstölt szalonna 5 dkg