r
Nosalty Logó

Hasselback burgonya magyarul

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Hasselback burgonya magyarul
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. Egy nagyobb kanálba rakjuk, és éles késsel sűrűn (5 mm) bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. Az én krumplim túl nagy volt, így két fakanál nyele közé fektettem, és az volt a szamárvezetőm.
  2. Óvatosan szétnyitogatjuk a lapokat, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Megtöltjük a vékonyra karikázott hagymával, kolbásszal meg a felszeletelt szalonnával. Nem fog ám könnyen menni, mert nem hagyja magát. Vékony kés pengéjét toljuk a vágásba, és vigyázva, nehogy kettétörjön a krumpli, kicsit feszítsük szét, és rakjuk bele a tölteléket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, befedjük alufóliával.
  5. Forró sütőbe rakva 50 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a tetejét. Fordítólapáttal tudjuk kiemelni a tepsiből.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9714
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 09.

Ajánló

Savanyú káposztával vagy uborkával is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastam egy cikket, hogy a héjában sült burgonya "trendi" lesz 2016-ban. Annyira, hogy előkelőbb éttermekben is össze fogunk találkozni, mindenféle változatával. Nekem nem kell "eladni" a burgonyát, mert már úgy is szeretem. Gondoltam, kipróbálom a híres hassalback-et, mert úgy még nem sütöttem. Harmadszorra már jól is sikerült, mivel három a magyar igazság. :o) Az elsőnél a tepsi égett meg, hiába olajoztam ki, és a szalonna meg a kolbász zsírja is be kellett volna segítsen. Ja, és a kolbász is szénné égett, mire megpuhult a krumpli. Ebből tanulva, a második alá sütőpapír került, és nem töltöttem meg, hanem lefóliáztam. Mert ugye a sütés alatt szépen kinyílik, és mennyivel könnyebb lesz majd akkor belepakolni a finomságokat, és még nem is fog megégni. Na, ez sem jött be, mert nem nyílt szét, ahogy hozzáértem szétpergett, a töltelék lehűtötte, így másfél óra múlva is kemény volt a krumpli, és a kolbász megint szénné égett. A harmadik adag tökéletes lett, sütőpapír alulra, rá a töltött burgonya, és lefóliázva. Ha valaki ezek után neki mer kezdeni a sütésének, annak gratulálok! :o) Én már nem félek tőle, mert van tapasztalatom, hogy kell megtölteni ezt a hideg svédet, aki nem akar megnyílni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?