r
Nosalty Logó

Boci piskótatekercs

pufinlekvár
Boci piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
12g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
14g
Zsír
76.4g
Víz
277.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
33.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    305.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 1689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A tepsit kizsírozzuk, majd lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beleteszünk 3 ek cukrot, az olajat és a vizet, alaposan kikeverjük őket.
  3. Ha már jól kikevertük, akkor hozzáadjuk a 6 ek lisztet és a sütőport, és azzal is jól elkeverjük.
  4. A tojások fehérjét félig felverjük, és hozzáadjuk a maradék 3 ek cukrot, és kemény habot verünk belőle, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztes masszába.
  5. A tészta felét kb. 2 cm kihagyásokkal a tepsibe csorgatjuk.
  6. A másik felébe belekeverjük az átszitált csomómentes kakaót, és az üresen hagyott sávokba öntjük.
  7. Mikor kisült és kihűlt, megkenjük baracklekvárral vagy éppen, amilyen van otthon, és szorosan feltekerjük a csíkokkal megegyező irányból kezdve,külsejét megszórjuk porcukorral, és már szeletelhetjük is.
  8. Pillekönnyű, puha tészta lesz belőle, ami nem fog megtörni a feltekerés közben.
  9. Sütési idő opcionális: sütő típusától is függhet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Nincs a sütinek semmi különös története, csak a paprikás krumpli után olyan jól esett volna valami édesség, és ez sütéssel együtt 30-35 perc alatt kész van, gyorsan ki is hűl, és már meg is lehet kenni egy kis lekvárral.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek