r
Nosalty Logó

Boci piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pufinlekvár
Boci piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1689 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 422 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 1689 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit kizsírozzuk, majd lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beleteszünk 3 ek cukrot, az olajat és a vizet, alaposan kikeverjük őket.
  3. Ha már jól kikevertük, akkor hozzáadjuk a 6 ek lisztet és a sütőport, és azzal is jól elkeverjük.
  4. A tojások fehérjét félig felverjük, és hozzáadjuk a maradék 3 ek cukrot, és kemény habot verünk belőle, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztes masszába.
  5. A tészta felét kb. 2 cm kihagyásokkal a tepsibe csorgatjuk.
  6. A másik felébe belekeverjük az átszitált csomómentes kakaót, és az üresen hagyott sávokba öntjük.
  7. Mikor kisült és kihűlt, megkenjük baracklekvárral vagy éppen, amilyen van otthon, és szorosan feltekerjük a csíkokkal megegyező irányból kezdve,külsejét megszórjuk porcukorral, és már szeletelhetjük is.
  8. Pillekönnyű, puha tészta lesz belőle, ami nem fog megtörni a feltekerés közben.
  9. Sütési idő opcionális: sütő típusától is függhet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16402
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

Vagy akár ha nagyon ráérünk, keverhetünk hozzá bármilyen pudingos-vajas krémet is, és akár fatörzstortához is felhasználható a tészta.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Boci piskótatekercs
pufinlekvár 6 recept

Nincs a sütinek semmi különös története, csak a paprikás krumpli után olyan jól esett volna valami édesség, és ez sütéssel együtt 30-35 perc alatt kész van, gyorsan ki is hűl, és már meg is lehet kenni egy kis lekvárral.

Hozzászólások (8)

Ferencz Lajosné

Nagyon mutatós és változatos kétszín? tésztából készíteni! Mentettem a receptet, meg fogom sütni! Köszönöm.

Ferencz Lajosné

Aaaniii

Nagyon guszta! Az lenne a kérdésem, hogy a tepsibe teszel-e sütôpapírt, vagy vajazod-lisztezed?

pufinlekvár

Szia! Zsíroztam liszteztem a tepsit.

Törölt felhasználó

Most csináltam meg! Hát valami isteni!! Ez a tészta annyira könny? és puha, hogy el sem hittem :) Szerintem ha el akartam volna törni, akkor sem sikerült volna :-D Nagyon egyszer?en, gond nélkül feltekerhet?, és csodás az állaga! Mentettem :) Köszönjük!

Törölt felhasználó

Aaani, ha megengeded: a recept legelején szerepel, hogy kizsírozott, kilisztezett tepsibe kell csurgatni a tésztát, de mivel én nem szeretek túl sokat súrolni, én süt?papírral bélelt tepsiben sütöttem meg. Igaz, ez egy rendkívül lágy tészta, a széleinél kicsit nehezebben jött le a papír, de mindent összevetve semmi gond nem volt ezzel a megoldással, részemr?l :)

pufinlekvár

Szia Veresribiszke! Örülök hogy ízlett a sütim. Saját találmány ez a tészta, mert eddig mindig megtört a tekercsem, és ezt sikerült kikisérleteznem. Els? alkalommal mikor készítettem én is süt?papíroztam, de kicsit nekem is ragaszkodott a széléhez a tészta, majd amikor zsíroztam liszteztem, alig gy?ztem megfordítani a tepsit fejjel lefelé, olyan gyorsan kipuffant bel?le a tészta minden gond nélkül, és meglep? módon nem ragadt sehova úgy a tészta mint más tésztánál hogy sikálnom kellett volna, mert sikálni azt nagyon nem szeretek én sem.

Törölt felhasználó

Köszi a tippet, akkor legközelebb nem ragaszkodom majd a süt?papírhoz :) És az a legközelebb nincs is messze, mert imádta mindenki a sütit! Gratulálok ehhez a tésztához, mennyeire sikerült kitalálni! Zseni vagy :-D

pufinlekvár

Köszi a gratulációt! :) Mindig kisérletezgetek valamivel, na és vagy jó lessz vagy a kukába landol els?re, de ez tényleg szuper jó tésztának sikerült. Nálunk is pillanatok alatt elfogyott, nem kellett takargatni, ha 2 tekercs lett volna azt is felfalták volna.

Aaaniii

Köszi, remélem sikerül majd, mert nem vagyok egy nagy sütôzseni... :-)

mézecske74

Szia Pufinlekvár! Tegnap megcsináltam. Nagy sikere volt mert hamar elfogyott. sürr?n fogom csinálni. Mert ez valami istenni. Köszi és szép napot.

pufinlekvár

Szia mézecske! Örülök a sikerednek! Igen ez a piskótatekercs nálunk sem szokta megérni a másnapot, még aznap felfalja a család.

Törölt felhasználó

nagyon guszta süti, szeretném megsütni, de mekkora tepsibe süssem?

pufinlekvár

Szia! Bátran fogj hozzá, nem lehet elrontani. Én a 40cm x 35 cm-es gáztepsiben szoktam sütni, hogy elég vékony legyen a feltekeréshez.

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a gyors választ, és a megel?legezett bizalmat! Holnap lesz a napja, hogy megcsinálom! Mivel nem vagyok egy kifejezett cukrászmester, s?t, ha elkezdek gondolkodni egy süti sütése közben, akkor az egyenl? a tuti bukással, ezért majd mindenképpen követem a receptet... de ha elrontom, az biztos nem a recept hibája ;D Majd megírom, hogy sikerült!

pufinlekvár

Szorítok hogy sikerüljön!!!! :) Türelmetlenül várom, hogy hogy sikerült.

Törölt felhasználó

Hát valamit elronthattam, és biztos, hogy nem a recept hibája, de nekem bizony megtört a tészta, ett?l függetlenül ízre valami isteni finom, és most fóliába csavarva pihen a h?t?ben, hátha összeérik :D Nem is én lennék, ha a legegyszer?bb sütit sem rontanám el :D :D

pufinlekvár

Szomorú vagyok hogy megtört a tésztád! Nem tudom mi lehetett a bibi, én a múlt héten kett?t is sütöttem bel?le, egy barna csíkost mint a képen, és egy piros csíkost, de nem tört meg egyik sem a feltekerésnél. Még az jutott eszembe, hogy nem hagytad-e a kih?lés után sokáig megkenetlenül a tésztát kiterítve, hogy nem-e szikkadt meg túlzottan és azért tört meg( a piskóta szokott ilyet csinálni). Én a süt?b?l mikor kiveszem, kb 25-30 percet hagyom h?lni (van mikor még kicsit enyhén langyoskás) és már kenem is meg. Remélem azért nem ment el a kedved t?le és még egyszer megpróbálod. :) :)

Törölt felhasználó

Naná, hogy nem! Finom is volt, a fóliába tekerve összeért, és igazából, föltekerve egész jól összeállt. Nagy sikere volt, nemsokára megsütöm újra... nem is én lennék, ha sikerült volna els?re :D

csillaguniverzum

Szia, én a tekercses sütiknél, hogy ne törjön el a tésztája, enyhén nedves konyharuhába csavarom, úgy hagyom kih?lni. Majd óvatosan kitekerem utána, és bele a töltelék, majd gyorsan visszatekercselem. Még nagyimtól tanultam ezt a trükköt. remélem segítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek