r
Nosalty Logó

TiramisuXXL

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zizi59
TiramisuXXL
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 3506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Készítsünk elő egy magas peremű tepsit. Először az alsó piskótaréteget fogjuk előkészíteni. Ehhez tegyük egy tálba az eszpresszó kávét, és ízlésünk szerint ízesítsük meg rumosra, és enyhén édeskésre a porcukorral, majd jó alaposan keverjük össze.
  2. A piskóta gömbölyű felét mártsuk a kávéba, majd a lapos felével lefelé, rakjuk szorosan egymás mellé a tálba az első réteget. (Ne áztassuk el nagyon, mert a tejszínes krémtől is ázik még a piskóta állás közben!)
  3. Egy tálban vizet forralunk, összekeverjük a cukrot az egész tojásokkal egy kavaró tálban, majd a forró vízgőzön "csípősre" melegítve csírátlanítunk. Melegítés közben kavargatjuk a masszát.
  4. Közben a tejszínt habbá verjük, a zselatint beáztatjuk, a mascarponét pedig összekeverjük egy tálban.
  5. Közben a gőz felett elkészült a tojásos krém, amit kihűlésig keverünk robotgéppel. Nagyon fontos, hogy alaposan kihűtsük keverés közben, mert különben összesik az egész. (Szép halvány színű és kemény, krémes állagú lesz.) Elkészítjük előírás szerint a zselatint egy kevés tejjel. Kihűtjük azt is.
  6. A tejszín nagy részét és a mascarponés krémet óvatosan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásos krémet is. Kevés tejszínnel összekeverjük a feloldott zselatint, jól elkavarjuk, és ezt is hozzádolgozzuk a krém többi részéhez (ezeket kézi habverővel szoktam, nehogy megtörjön a krém).
  7. Az első sor piskótára tesszük a krém felét, majd meghintjük kakaóporral. Újabb réteg kávés piskóta következik, majd az egészet befedjük újabb adag krémmel.
  8. A tetejét bőven meghintjük keserű kakaóporral, 5-6 órára hűtőbe tesszük. (Ha véletlenül megéri a másnapot, akkor az igazi, mert az ízek összeérnek, és a piskóta is megfelelő állagú lesz.)
  • Tepsi mérete: 17x24
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20741
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Előre elkészíthető, és megéri a fáradtságot. A mascarpone natúr Milli vajkrémmel helyettesíthető, úgy pénztárcakímélő. Az oldalon olvastam@{házi készítésű krémsajtról:Házi krémsajt -mascarpone helyett}is, azzal is finom, a kolléganőm szokott otthon tejfölből készíteni. Rumaroma helyett tehetünk bele rumot, állítólag konyakkal is finom, mások az amoretto likőrre esküsznek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

TiramisuXXL
zizi59 3 recept

Nagyon szeretem a kávét, de édesen nem tudom meginni, ezért elzárkóztam mindenféle kávés sütitől. A tiramisu számtalan gyümölcsös változatát elkészítettem már, a piskótákat mindig narancslébe mártogatva. Féltem a nyers tojástól is, így nem lehetett rávenni a klasszikus tiramisu elkészítésére. Aztán ráakadtam erre a receptre, csak a cukor mennyiségét csökkentettem le, és az eredmény egy csodálatosan harmónikus, kellemes desszert...és egy újabb merénylet a fogyókúrázók ellen.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek