r
Nosalty Logó

TiramisuXXL

zizi59
TiramisuXXL
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

291
Kalória
6.8g
Fehérje
26.2g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
41.9g
Víz
45.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 3506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Készítsünk elő egy magas peremű tepsit. Először az alsó piskótaréteget fogjuk előkészíteni. Ehhez tegyük egy tálba az eszpresszó kávét, és ízlésünk szerint ízesítsük meg rumosra, és enyhén édeskésre a porcukorral, majd jó alaposan keverjük össze.
  2. A piskóta gömbölyű felét mártsuk a kávéba, majd a lapos felével lefelé, rakjuk szorosan egymás mellé a tálba az első réteget. (Ne áztassuk el nagyon, mert a tejszínes krémtől is ázik még a piskóta állás közben!)
  3. Egy tálban vizet forralunk, összekeverjük a cukrot az egész tojásokkal egy kavaró tálban, majd a forró vízgőzön "csípősre" melegítve csírátlanítunk. Melegítés közben kavargatjuk a masszát.
  4. Közben a tejszínt habbá verjük, a zselatint beáztatjuk, a mascarponét pedig összekeverjük egy tálban.
  5. Közben a gőz felett elkészült a tojásos krém, amit kihűlésig keverünk robotgéppel. Nagyon fontos, hogy alaposan kihűtsük keverés közben, mert különben összesik az egész. (Szép halvány színű és kemény, krémes állagú lesz.) Elkészítjük előírás szerint a zselatint egy kevés tejjel. Kihűtjük azt is.
  6. A tejszín nagy részét és a mascarponés krémet óvatosan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásos krémet is. Kevés tejszínnel összekeverjük a feloldott zselatint, jól elkavarjuk, és ezt is hozzádolgozzuk a krém többi részéhez (ezeket kézi habverővel szoktam, nehogy megtörjön a krém).
  7. Az első sor piskótára tesszük a krém felét, majd meghintjük kakaóporral. Újabb réteg kávés piskóta következik, majd az egészet befedjük újabb adag krémmel.
  8. A tetejét bőven meghintjük keserű kakaóporral, 5-6 órára hűtőbe tesszük. (Ha véletlenül megéri a másnapot, akkor az igazi, mert az ízek összeérnek, és a piskóta is megfelelő állagú lesz.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Tepsi mérete: 17x24

Nagyon szeretem a kávét, de édesen nem tudom meginni, ezért elzárkóztam mindenféle kávés sütitől. A tiramisu számtalan gyümölcsös változatát elkészítettem már, a piskótákat mindig narancslébe mártogatva. Féltem a nyers tojástól is, így nem lehetett rávenni a klasszikus tiramisu elkészítésére. Aztán ráakadtam erre a receptre, csak a cukor mennyiségét csökkentettem le, és az eredmény egy csodálatosan harmónikus, kellemes desszert...és egy újabb merénylet a fogyókúrázók ellen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...