Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis marcipánkrémes kakaós piskóta

Hamis marcipánkrémes kakaós piskóta
Hamis marcipánkrémes kakaós piskóta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves barátnőmnek szerettem volna valamilyen egyedi tortát készíteni a születésnapjára, és miután ő föci/magyar szakos pedagógus, így ezt a Magyarország tortát eszeltem ki neki meglepetésként. Azt hiszem, nagyon ízlett és nagyon tetszett neki.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint ez lehet több és kevesebb is)
  • 50 ml mandulaaroma (javaslom mindenki kóstolja meg közben, az ízintenzitás miatt, nehogy esetleg nagyon erősre sikerüljön)

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Piskótatésztát készítünk: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját.
  2. Külön tálban a lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük.
  3. Ha mindent összekevertünk, akkor a cukorral és a citrom héjával elkevert tojássárgájához hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd a sütőporral és a kakaóval elegyített lisztet is. Ezt nagy mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 30-35 percet sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.

Krém

  1. A tejet a liszttel és az aromával sűrű állagúra főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A margarint és a cukrot habosra keverjük.
  3. Ha kihűlt a krémünk főzött része, hozzákeverjük a cukros margarint.

Összeállítás

  1. Ha elkészült a piskóta, a krém is összeállt, akkor jöhet a forma tervezése.
  2. Először is vegyünk egy Magyarország térkép mintát, és vágjuk körbe. Utána a piskótánkat vízszintesen félbevágjuk, töltsük meg a krémünk felével. Majd a krém másik felével borítsuk be kívülről is a tortánkat.
  3. Vágjunk egy kis szelet marcipánt, melyet kis golyócskákra szedjünk szét, és színezzük feketére, kékre és pirosra. Ha a színezések is megtörténtek, ezt követően formázzunk kis hurkákat a feketéből, ezzel rakjuk ki a határokat. A kékből formázzuk meg a Balatont, a pirosból pedig a fővárost.
  4. Szükségünk lesz 1 db gyöngyre is (természetesen fogyaszthatóra). Én ezzel jelöltem a mi kis településünket, ahol élünk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubo

Mióta szakács: 2013.07.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Magyarország torta, formatorta, hamis marcipánkrémes formatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

372
tojás 6 db
finomliszt 7 evőkanál
cukor 7 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
mandulaaroma 50 ml
marcipán 10 dkg
ételfesték 2 csepp