r
Nosalty Logó

Diós-lekváros napraforgó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-lekváros napraforgó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 988 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5923 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 398 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 988 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    400.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    190 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5296 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 5923 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 398 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kettéválasztjuk.
  3. Az első cipóból egy kört készítünk, amelyre rákerül először a lekvár, majd a porcukros darált dió (a töltelékhez azért nem írtam, miből mennyi kell, mert mindenkinek saját szájíze, mennyire szeretné édesen elkészíteni).
  4. Ezután a 2. cipót is akkorára nyújtjuk, mint az előző, és a töltelékre helyezzük.
  5. Ha ez kész, a közepébe pohárral mélyedést készítünk, a kört pedig cikkekre vágjuk.
  6. Ezután minden cikket 2 x-3 x megcsavarunk, és tojással megkenjük. Célszerű az egész műveletet már az elején sütőpapíron kezdeni.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2102
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bármilyen töltelékkel el lehet készíteni! Kiadós és laktató! 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.