r
Nosalty Logó

Hajdinás palacsinta tojás nélkül

Fre(E)ni
Hajdinás palacsinta tojás nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

570
Kalória
10.4g
Fehérje
75.6g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
198.5g
Víz
-
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 570 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat keverjük csomómentesre. A palacsintasütőt alaposan olajozzuk ki minden egyes palacsinta sütése előtt.
  2. 1 kisebb merőkanállal merjünk a tésztából, és a forró palacsintasütőbe öntsük (ezt célszerű nem eloszlatni a palacsintasütőben, mert a megfordításnál problémás lehet, ha nagy).
  3. Amikor megsült, úgy fordítsuk meg, hogy szépen lassan fokozatosan mindenhol alányúlunk a fordítólapáttal, amíg a tészta el nem válik a sütőtől. A másik oldal megsütése után könnyen kicsúsztatható a palacsintasütőből.
  4. Ha sütés után várunk pár percet, akkor utána már könnyen feltekerhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p

Bár a neve palacsinta, mielőtt nekiállnánk megsütni, előtte érdemes mindent elfelejteni a hagyományos palacsinta sütéséről. A hajdinaliszt egészen másként viselkedik, mint a fehér liszt, ezért kérlek, az összetevőket nagyon pontosan mérd ki, különben nem garantálhatom, hogy sikerül. Vigyázat! Sokkal laktatóbb, mint gondolnánk.

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek