r
Nosalty Logó

Hájas karika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Hájas karika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2945.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.2 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A háj és a lekvár kivételével a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát 20 percig pihentetjük.
  2. Vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a hájat. Feltekerjük, mint a piskótatekercset, kézzel kicsit lelapítjuk, majd a két oldalát középre hajtjuk. Ismét vékonyra nyújtjuk, és összehajtogatjuk úgy, hogy először az alját és a tetejét középre hajtjuk, majd a két oldalát is ráhajtjuk.
  3. 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, majd újra megcsináljuk a tekerést és a hajtogatást.
  4. 20 perc újabb pihenés után kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, szaggatóval kiszaggatjuk, a felét a lyukas közepűvel. Sütőpapíros tepsire rakjuk az egész köröket, ecsettel megvizezzük őket, majd ráhelyezzük a lyukas köröket, enyhén rányomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, a közepükbe teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7525
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A háj tésztára kenésével mindig rengeteget kínlódtam, mert mindenhol azt írják, mondják, hogy a hájat folyamatosan hidegen kell tartani, és úgy kell a tésztára kenni. Nemrég a barátnőm nagymamája elárulta az ő kis titkát, azóta én is szívesebben állok neki a hájas tésztának. A nagyi a hájat egy kis nejlonzacskóba teszi, a száját jól beköti, egy tálba forró vizet tesz, és a hájat beleteszi 10 percre. Kinyomva a zacskóból gyönyörűen kenhető. Mikor rákente a tésztára, hűvös helyre teszi 10 percre, amíg a háj visszaszilárdul, és csak azután áll neki a tésztahajtogatásnak. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek