r
Nosalty Logó

Napraforgó kalács

Atkáriné Terike
Napraforgó kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

397
Kalória
9.1g
Fehérje
53.6g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
20.2g
Víz
137.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 3974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedolgozzuk a hozzávalókkal, kicsit keményebb tésztát dagasztunk.
  3. 20-25 percig kelesztjük.
  4. Kettévesszük a tésztát és most jön a formázás.
  5. O O O O O O gombóc+
  6. O O O O O O+o (1-kicsi)gombóc
  7. Az első hat gombócot tányér nagyságúra nyújtjuk,a felső oldalát megkenjük olvasztott vajjal és egymásra rakjuk. A hatodik gombócot kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy lelógjon a többi oldalára.
  8. Éles késsel nyolc részre vágjuk úgy,hogy a szélétől kb. 1 cm maradjon el.
  9. Majd a közepétől kiindulva kihajtjuk a szirmokat.
  10. A közepe kerek lesz, amibe a másik hat lapot tesszük.
  11. Kinyújtjuk a másik hat gombócot kistányér nagyságúra, és az előzőekben leírtak szerint rakjuk össze.
  12. Az üres részbe tesszük, és nyolc részre vágjuk úgy, hogy a szirmok a nagy szirmok közepére essenek.
  13. Kihajtjuk a kicsi szirmokat.
  14. A hetedik, kicsi gombócot kicsit ellapítjuk és az üres részbe tesszük.
  15. 20- 25 percig kelesztjük, majd megkenjük tojással és megszórjuk ristálycukorral.
  16. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Mindenkinek nagyon tetszik és senki nem akarja megkezdeni a kóstolást! Nagyon mutatós és finom. Ünnepi alkalmakra is!

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek