r
Nosalty Logó

Napraforgó kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Napraforgó kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 3974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedolgozzuk a hozzávalókkal, kicsit keményebb tésztát dagasztunk.
  3. 20-25 percig kelesztjük.
  4. Kettévesszük a tésztát és most jön a formázás.
  5. O O O O O O gombóc+
  6. O O O O O O+o (1-kicsi)gombóc
  7. Az első hat gombócot tányér nagyságúra nyújtjuk,a felső oldalát megkenjük olvasztott vajjal és egymásra rakjuk. A hatodik gombócot kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy lelógjon a többi oldalára.
  8. Éles késsel nyolc részre vágjuk úgy,hogy a szélétől kb. 1 cm maradjon el.
  9. Majd a közepétől kiindulva kihajtjuk a szirmokat.
  10. A közepe kerek lesz, amibe a másik hat lapot tesszük.
  11. Kinyújtjuk a másik hat gombócot kistányér nagyságúra, és az előzőekben leírtak szerint rakjuk össze.
  12. Az üres részbe tesszük, és nyolc részre vágjuk úgy, hogy a szirmok a nagy szirmok közepére essenek.
  13. Kihajtjuk a kicsi szirmokat.
  14. A hetedik, kicsi gombócot kicsit ellapítjuk és az üres részbe tesszük.
  15. 20- 25 percig kelesztjük, majd megkenjük tojással és megszórjuk ristálycukorral.
  16. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27014
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napraforgó kalács
Atkáriné Terike 17 recept

Mindenkinek nagyon tetszik és senki nem akarja megkezdeni a kóstolást! Nagyon mutatós és finom. Ünnepi alkalmakra is!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...