r
Nosalty Logó

Diós-habos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-habos isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 4898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
  3. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
  4. A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba. Hagyjuk megszáradni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16974
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-habos isler
Csiki Piroska 230 recept

Legutóbb annyit módosítottam, hogy előre megsütöttem a korongokat (lehet előző nap), bevontam csokimázzal (zacskós bevonót használtam, amiben fehér és barna csoki van, tasakostól kell meleg vízben felolvasztani), másnap csak ráhelyeztem a krémmel megkent korongokra. Ajánlatos a krémmel gyorsan dolgozni, mert ha kihűl, megkeményedik, és nehéz bánni vele. Én úgy szoktam, hogy a gázt elzárom a vízfürdő alatt, de az edényt rajta hagyom, hogy ne hűljön gyorsan ki.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek