r
Nosalty Logó

habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Almási Zsófia
habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1173 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 7026 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1173 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.6 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524.2 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    1508 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2717 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 7026 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral,a citrom héjával,a hideg vajjal és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk,a túrót alaposan áttörjük. A pudingport a cukorral, a tojásokkal és a tejszínnel simára keverjük, beledolgozzuk a vajat és a túrót. A szőlőt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 -át 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Kibéleljük egy ugyanekkora kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát. Villával többször megszúrkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Ezalatt a maradék tésztából 3-4 cm széles, kb. 75 cm hosszú csíkot formázunk,ez lesz a torta pereme. Körben a tortaforma peremére nyomkodjuk, és a formában lévő sült tésztalappal jól összenyomkodjuk, hogy ne legyen rés köztük.
  5. A szőlő 2/3-át a túrókrémbe forgatjuk, és a masszát a tortaformába simítjuk.
  6. A szóráshoz a lisztet összedolgozzuk a fahéjjal, a cukorral, a vajjal; 2 tenyerünk közé vesszük, és tenyerünket összedörzsölve a tésztára morzsoljuk (de sajtreszelővel is ráreszelhetük, úgy sokkal könnyebb szerintem :P ).
  7. A sütőben 170'C-on további 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a tortaformából, tálra emeljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4904
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Díszítésként tehetünk rá kivit és mentalevelet. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, és a torta szélére ragasztjuk, nyomkodjuk. A maradék szőlőt a tortára szórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
Almási Zsófia 16 recept

Kicsit bonyolultnak tűnik, ám igen egyszerű elkészíteni, és megéri, mert nagyon finom. Nálunk másnapra nem lett belőle semmi ! :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.