r
Nosalty Logó

Habroló vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Habroló vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a leveles tésztát.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy ,hogy a tészta szélek kissé fedjék egymást.
  3. Tepsibe pakoljuk. Bekenjük egész tojással, és megsütjük, világos színűre.
  4. Közben kimérjük a vizet és a tejet, amiben megfőzzük a pudingot. Sűrű masszát kapunk.
  5. Felverjük a tojásfehérjét keményre, és a meleg pudinghoz keverjük. 1-2 órát állni hagyjuk.
  6. A megsült roládokat megtöltjük a krémmel. (Ha hígnak tünne, kevés állás után megszilárdul.)
  7. Porcukrozva tálaljuk. (Nekem 24 db lett belőle.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 36127
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Ajánló

Zöldbab-, tök- vagy kelkáposztafőzelék mellé szerintem jó ötlet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A krémet én kiskanállal raktam bele, semmi nehézség nem adódott vele. A roló sütő formánál, mikor rátekertem a tésztát, a vékonyabb részénél, hosszabbra hagytam, és összecsíptem. Ezzel elkerültem, hogy evéskor a krém kinyomódjon.

Hozzászólások (7)

kalloka

Szia Iluska! Nagyon finomnak néz ki a süteményed, Én is szívesen megcsinálnám, azt szeretném kérdezni, hol lehet vásárolni habroló formát? Válaszodat el?re is köszönöm! Kata

Iluska

Üdv!Én ilyen m?anyagokat,meg mindenfélét áruló kisboltban vettem.(Good mark's-ban.) 12 db-990 ft-ba került.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Házilag is el lehet készíteni a formákat. Én, a már elkopott ciroksepr?m nyelét feldaraboltattam a fiammal kb15cm-es darabok lettek. Bevontam alufóliával és azzal sütöm. Istenien finom. És könnyen lehúzható a formáról.Gyúrt vagy leveles tésztával egyaránt. Szép napot, Jó sütést!

wezoli

A pudingot 3 dl tejjel készítettem el, szerintem így jobb

Iluska

Viszont ha fele tej,fele vízzel készül,jobban hasonlít a cukrász krémes krémjéhez.Persze mindenkinek van egyéni ízlése. :-))

lajszili

Sziasztok! Kit?n? a recept! Bár még csak én kóstoltam, de biztos vagyok benne, h a családnak is fog ízleni a meglepetés süti :) De! Nekem 12-be lett elég a krém... Hm. Más lehet a formánk? Üdv. lajszi

Iluska

Hm,lehet túl sokkrém került egy rolóba,ezért lett kevesebb....:-)) Más forma?-hát esetleg kosárkának elkészítheted a tésztát,és abba tenni a krémet,bár én még nem próbáltam(de ha te megteszed,kérlek jelezz vissza!!!)

lajszili

Úgy értettem a "más formát", h talán nekem nagyobb süt? formám (henger?, kúp?) lehet... :) A lényeg, h jó a recept, köszi! További jó sütögetést :)))

Iluska

Biztos jó a te formád is,nem baj ha nagyobb,viszont abba valóban több krém kell......Köszi meglesz!! :-))

Törölt felhasználó

Sziasztok, elkészítettem én és nagyon fincsi! Gratula érte :) Csak egyet szeretnék kérdezni, hogy hallottam rémhíreket, hogy nagyon sok embernek mindenbe belekötnek, hogy nem jól fotózta le, nem lehet annyi sót beletenni, túl s?r? a krém, nem lehet elkészíteni, nem jó a kép, vagy nem lehet felülr?l képet csinálni, stb......de itt is felülr?l van lefényképezve, és még is engedélyezik? szeretném én is megosztani a recepteimet, de félek, hogy nem fogadják el :( nektek sok recept van fent, és mindjárt engedélyezték??? valaki segítsen nekem :) Mirella

Miss Lemon

Kedves Mirella! Természetesen semmi gond azzal, ha az ételt felülr?l fényképezik. Szerkeszt?ink csak akkor küldik vissza a képet, ha annak nagyon rossz a min?sége (kivehetetlen rajta az étel), vagy ha a képet valaki mástól lopja a feltölt?. A receptekbe sem szoktunk beleszólni, csak ha egy recept szó szerint, hozzávalóiban és mennyiségeiben is megegyezik egy másik, már feltöltött recepttel. Küldj be bátran recepteket!:) További kellemes sütés-f?zést! Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Köszönöm szépen a válaszod, ez nagyon megnyugtató volt :) már féltem, hogy más oldalra kel mennem, hogy beküldjem a receptemet. Gratulálok neked, mert nagyon fincsiket tudsz elkészíteni, már sokat csináltam meg bel?lük :) de a legjobban a habroló vanilia krémmel azt szeretem :) Legyen további szép napod, és jó sütést f?zést kívánok! Mirella

Miss Lemon

Köszönöm, de a gratuláció Iluskát illeti, ezek az ? (valóban fincsi) receptjei, én csak belekotyogtam a hozzászólásodba. Mindenesetre örülök, hogy megnyugodtál és küldesz be recepteket!:) Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Én köszönök mindent! :) igazad van! Iluskát illeti, de én ezt elnéztem véletlenül, :)

Iluska

Köszönöm kedves soraid,és örülök,hogy sok finomság tetszik a receptjeim közül.A választ már megkaptad,ahogy olvastam.....viszont kívánok mosolygós napot,és sok sikert minden finomság elkészítéséhez! :-)) Iluska

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek