Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos isler Szimi konyhájából

Habos isler Szimi konyhájából
Habos isler Szimi konyhájából
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a süti a karácsonyhoz tartozik. 

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
  2. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben világos sárgára sütjük, majd kihűtjük.

Töltelékhez

  1. Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített felvert tojásfehérjéhez adjuk, ezután a cukorszirupos tojásfehérjehabot gőz felett kemény habbá főzzük (10-20 perc).
  2. Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével habot formázunk, és lefedjük egy másik koronggal.

Mázhoz

  1. Felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a napraforgóolajat, hogy hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne legyen csíkos a mázunk.
  2. Egyenként belemártjuk a sütiket, és ha kicsit megdermedt, olvasztott fehér csoki csíkokkal díszíthetjük (én csak a felső korongot csokiztam be, de lehet akár ez egész sütit).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 430
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimi Kocsis

Mióta szakács: 2014.12.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáshabos isler, habos sütemény, csokimázas habos isler

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2202
finomliszt 58 dkg
margarin 32 dkg
porcukor 16 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 teáskanál
víz 1 evőkanál
tojásfehérje 5 db
víz 100 ml
cukor 40 dkg
citromlé 2 ek
tortabevonó 30 dkg
napraforgó olaj 5 ek