r
Nosalty Logó

Sütőtök sodó birskockákkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sütőtök sodó birskockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1779 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    3574 micro
  • β-crypt
    2919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 222 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    5635 micro
  • β-karotin
    28595 micro
  • β-crypt
    23352 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1779 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    2060 micro
  • β-crypt
    1682 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és erre helyezzük a felezett, kimagozott sonkatököt. Csorgassuk meg őket olívaoljjal, sózzuk borsozzuk és szórjuk meg nádcukorral, így kerüljön a sütőbe úgy 40 percre, míg puhára nem sül.
  3. Közben a birsalmát negyedeljük, megfosztjuk magházától és cukros vízben előfőzzük, de nem szétfőzzük, picit maradhat kemény. Ha kész héjától megszabadítjuk, kockázzuk és pici cukrozott vajon karamellizáljuk.
  4. Ha kivettük a sütőből a tököt, kanalazzuk ki a sonkatök belsejét egy mixergép keverőedényébe, adjuk hozzá a 4 tojássárgáját, egy evőkanál citromlevet és a tejszínt.
  5. Az így elkészült pürét adagoljuk kicsi sütőcsészékbe, egyenként az edény háromnegyedéig (kb. 8 adag lesz belőle).
  6. A sütő hőfokát csökkentsük 180 fokra. Egy nagy tepsibe helyezzük bele a megtöltött sütőcsészéket és öntsünk alájuk vizet, ami az edénykék egy-harmadáig érjen. Kb. 20-25 percre “engedjük el őket” gőzfürdős sütésre.
  7. Amint kész, vegyük ki az edénykéket a vízből és díszítsük a sütőtöksodót karamellizált birssel, pirított fenyő-, és tökmaggal.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x42x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2590
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Ajánló

Őszi édesség, melyet díszíthetünk sima almával, mandulával és mazsolával is, a fő, hogy hűtsük le szobahőmérsékletűre, akkor jönnek meg az igazi ízei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha ősz, akkor sütőtök és birsalma. A birsalmasajt nekem sem volt kedvencem gyermekkoromban, ezért én sem erőltetem a családban. A sütőtökhöz, pedig már felnőttek annyira gyermekeim, hogy baba koruk után újból tudom adagolni nekik. Ezzel a könnyű sodóval két legyet ütök egy csapásra, hiszen mindkét őszi kedvenc szerepet játszik benne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek