Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű gesztenyés kocka

Habkönnyű gesztenyés kocka
Habkönnyű gesztenyés kocka
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom imádja a krémes sütiket. Húsvétkor készítettem, kissé könnyebbet szerettem volna a vajkrémes tésztáknál. A mascarponétól könnyű és nagyon krémes lesz. Én házilag készítem, így jóval olcsóbb: Egy nagy 20%-os tejfölt szűrőre borítok 24 órára a hűtőben, ebből lesz 25 dkg mascarpone.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A csokikrémhez

A gesztenyekrémhez

A töltelékhez

ajánlat

Remek ünnepi sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojássárgás masszához vegyítjük, és óvatosan a habhoz adjuk.
  2. Megsütjük, ha kihűlt, keresztben elfelezzük.
  3. A csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kicsit hűtjük, belekeverjük a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
  4. A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a rumot, a mascarponét és a felvert tejszínt.
  5. Az egyik piskótalapra kenjük a csokikrémet, rárakjuk a kávéba mártott babapiskótátkat, jöhet a gesztenyekrém, majd a másik piskótalap. Enyhén megnyomjuk, az oldalán elkenjük a krémet, megszórjuk kakaóval, és 3-4 órára hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 678
elküldve: 39
receptkönyvben: 670
elkészítve: 14/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsukalman

Mióta szakács: 2012.02.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-gesztenyés piskóta, gesztenyekrémes-mascarponés süti, gesztenyés piskóta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsifkovics Erzsébet
Zsifkovics Erzsébet Tue, 2012-09-25 17:45

Kedves Zsukalman!
Nagyon örülök és köszönöm a mascapone készítésének receptjét. Kifogom próbálni nagyon szeretem krém helyett használni.Így sokkal gazdaságosabb.Még egyszer köszönöm.

makutyi
makutyi Fri, 2012-05-18 20:47

Kedves Mohonc, Házi krémsajt -mascarpone helyett recept néven találod meg itt. üdv Zsuzsi

mohonc
Mohonc / mohonc Fri, 2012-05-18 16:54

Kedves Zsukalman!
Ezt a házi mascarponét kérném szépen részletesebben, ha lehetne, mert nagyon érdekelne.
Köszönöm!

zsukalman
Zsukalman / zsukalman Sat, 2012-05-19 09:26

Kedves Mohonc!
A házi mascarponét így készíthetjük:egy "nagy" 20%-os tejfölt egy szűrőbe borítjuk, fontos, hogy egyben maradjon. Én egy műanyag szűrőbe egy 20X20-as egyszerű függöny darabot teszek, de lehet géz is.Egy tálra rakjuk, amibe lecsöpöghet. Hűtőbe tesszük. 24, 36 vagy 48 órát várunk, attól függ mennyire kemény anyagot akarunk. Ezután felhasználható, fedett dobozban napokig eláll. Egy nagy tejfölből 250 g lesz kb. Fontos a 20%-os, de így is sokat spórolhatunk, csak 1 nappal előre kell gondolkodni, hogy legyen ideje lecsöpögni.

1206
tojás 6 db
cukor 16 dkg
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
csokoládédara 2 ek
vaj 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
étcsokoládé 20 dkg
vaj 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 12.5 dkg
habtejszín 2.5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 5 dkg
mascarpone 12.5 dkg
habtejszín 2.5 dl
rum 1 ek
babapiskóta 12 db
feketekávé 1 dl