Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók fenyő

Habcsók fenyő
Habcsók fenyő
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyfadísznek, gasztroajándéknak kiváló, na és persze a sok linzer-és kekszgyártás után visszamaradt tojásfehérjék elpusztítására is jó alternatíva, ha már unjuk a macaront vagy a Pavlovát :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 120 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tojásfehérjéket kemény habbá kezdjük verni, mikor már fehéredik, akkor hozzáadjuk a sót és a borkősavat.
  2. A stoppert beállítjuk pontosan 7 percre, és ezalatt a 7 perc alatt robotgéppel magas fokozaton fokozatosan verve a tojáshabot, hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot. Pontosan addig tartson a cukor, amíg le nem jár az óra: nagyjából fél percenként adjunk 1 evőkanál cukrot a masszához.
  3. Töltsük csillagcsőrrel ellátott habzsákba a habot, és 3 adagot nyomjunk egymás tetejére a sütőpapírra: az első nagyobb, a középső kisebb, a felső egészen pici legyen. Oldalukat szórjuk meg apró ezüst cukorgyönggyel, tetejükre 1 nagyobbacskát nyomjunk.
  4. Kb. 80 percig süssük-szárítsuk a sütőben, ki is nyithatjuk az ajtaját. Ha úgy látjuk, hogy esetleg repedeznek, akkor vegyük lejjebb a hőfokot, minél alacsonyabb, annál jobb. Ha elválnak a papírról és a talpuk kicsit sárgás, akkor kivehetjük.
  • sütési hőfok: 120°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 056
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsók, fenyőfa habcsók, karácsonyi habcsók

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

297
tojásfehérje 4 db
1 késhegynyi
borkősav 1 késhegynyi
cukor 266 g
cukorgyöngy 2 ek