Nosalty Logó

Habcsók 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Habcsók 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A habcsókhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 494 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A habcsókhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1974 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A habcsókhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 284 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 494 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1974 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A kockacukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleverjük a porcukrot.
  3. A forró szirupot állandó verés közben beleverjük a habba.
  4. Addig verjük, amíg kihűl.
  5. A masszát nyomózsákba töltjük, és egy kizsírozott, lisztezett tepsire koszorúkat (vagy tetszőleges formákat) nyomunk.
  6. Meleg sütőbe tesszük, és lassan szárítjuk, az itt leírtak szerint.
  7. A koszorúkat színes cukorral, mákkal díszíthetjük sütés előtt.
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 37226
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 13.

Ajánló

Ételfestékkel színezhetjük a habot, így bármilyen színű habkarika készíthető. Fantázia kérdése, milyen formákat alkotunk. Sütés közben kicsit megnőnek a karikák.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon édesszájú a családunk. Karácsonyig általában kétszer-háromszor kell habcsókot gyártanom, hogy a fára is kerüljön. Nagyon könnyen elkészíthető, és biztos recept.

Hozzászólások

MotlaLePula

Kedves Mária! Sima kristálycukor is jó hozzá? Miért kell pont kockacukor?

Törölt felhasználó

A recept Maria Hajkova Édeskönyvéb?l származik, és abban kockacukorral szól a recept. Mindíg kockacukorból készítettem.Állítólag más a kockacukor töménysége a és a színe is fehérebb . Nem tudom milyen lesz kristáycukorral sajnos nem próbáltam.

Lepkevadasz73

Szia Megnéztem a sütést/szárítás/,azt írta 70 perc de nálad a képen csak 30 perc van akkor most hogyan kell sütni mert halvány fogalmam sincs soha nem csináltam hasonlót pedig imádom a habcsókot.Köszi a receptet kifogom próbálni.:)Szép napot!

Törölt felhasználó

Szia Lepkevadász! Nagyon lassan kell szárítani, a süt? ajtót pedig fakanállal ki kell támasztani. Én nem szoktam nagyon sokáig általában fél órát hagyom a süt?ben.. Utána felrakom a tepsiket a radiátorra és ott hagyom 2-3 napig.ha már kiszáradtak akkor elengedi a tepsi. A süt?ben csak a külseje szárad meg a belsejének több id? kell.ha több id?t tölt a süt?ben hamar megbarnul.A süt?t 40-50 foknál magasabbra nem szabad állítani.Az én régi süt?mben pedig még nehezebb a szárítás, ezért szárítgatom inkább a radiátoron.Jó próbálkozást! Marika

Hozzávalók

A habcsókhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!