r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fruzsi
Gyümölcstorta másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 218 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 130 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 218 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2960.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 1755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk, mind a kettőt egy-egy nagyobb tálba.
  2. A tojásnak a sárgáját a cukorral, robotgéppel fehéredésig verjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanál segítségével, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjét a tojássárgás krémhez.
  4. Ezután ugyancsak óvatos mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, belekeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a piskótamasszát. Tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A választott gyümölcslevet (jelen esetben meggylevet) + 1 dl vizet lábosba öntjük, és elkeverjük benne a pudingport. Ezután tűzre tesszük, és hagyjuk besűrűsödni. (Cukrot a meggyléhez nem adtam, mivel már alapból édes volt, azonban igény szerint adható hozzá.)
  2. Amikor elkészült a krém, hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután rákenhetjük a piskótára. (Én a tepsiben hagytam a piskótát.)

Tetejére

  1. A választott gyümölcsöt a krémbe szórjuk.
  2. A hulala tejszínt egy kanál cukorral (valaki szeretné: fél csomag habfixálóval) felverjük kemény habbá, majd eloszlatjuk a süteményen.
  3. Extraként csokidarával vagy reszelékkel díszíthetjük.
  4. Hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1675
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 08.

Receptkategóriák

Gyümölcstorta másképp
Fruzsi 3 recept

Az otthoni alapanyagokat használtam fel a recepthez, ebből adódóan biztosan állíthatom, hogy bármilyen más gyümölccsel, illetve gyümölcslével (akár rostossal is) elkészíthető. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.