r
Nosalty Logó

Gyümölcsös palacsinta Csöpp konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Gyümölcsös palacsinta Csöpp konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 2802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5241.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    3036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 2802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Elkészítjük a pudingot a fél liter tejjel, a 3 ek cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk.
  3. A palacsinták negyed részére tesszük a gyümölcsöt, majd négyrét hajtjuk őket, és egy tűzálló tálba helyezzük.
  4. A pudingot rásimítjuk, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Porcukorral meghintve, gyümölccsel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1420
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most kajszit és ananászt használtam, de bármilyen gyümölcsből finom. Ezzel a recepttel megmenthetjük a kidobástól a gyümölcsöket.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...