Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görögdinnyeleves tejszínesen

Görögdinnyeleves tejszínesen
Görögdinnyeleves tejszínesen
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a kánikulában jól esnek a könnyű és hidegen fogyasztható ételek. Ez a leves egy ilyen nyári finomság. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 100 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dinnyét kivágjuk a héjából, és kimagozzuk. Turmixgépbe tesszük, és pépesítjük.
  2. Egy lábosba beletesszük a mézet, a mazsolát, a vörösbort, és a leöblített, lecsepegtetett és aprított mentát.
  3. Kevergetve felmelegítjük, ameddig elolvad a méz. Ekkor hozzáöntjük a görögdinnyepürét. Forrástól számítva pár percig főzzük.
  4. Lehúzzuk a tűzről a lábost, és kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a hulala habtejszínt. Kihűtjük, majd a hűtőbe betesszük.
  5. Hidegen tálaljuk ezt a kellemes nyári levest.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 8 813
elküldve: 3
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg gyümölcsleves, hideg dinnyeleves, tejszínes dinnyeleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
görögdinnye 1 kg
virágméz 10 dkg
száraz vörösbor 1 dl
mazsola 5 dkg
növényi habtejszín 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
menta 2 szál