Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors mediterrán burgonya sütőben pirítva

Gyors mediterrán burgonya sütőben pirítva
Gyors mediterrán burgonya sütőben pirítva
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglévő alapanyagokból készítettem, gyors vacsoraként. Bő egy adag, avagy 2 adag köretnek, frissen sült (grillezett) húshoz, ahogy én használtam. 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, csónakokra vágott, nem lisztes krumplit sós vízben megfőzzük. Pórét, fokhagymát, cukkinit ízlés szerint felszeleteljük, és megdinszteljük az olívaolajon. Pici víz, ételízesítő, só, bors hozzáadásával.
  2. A készre főtt krumplit zsemle színűre pirítjuk a vajon. Enyhén olívaolajjal kikent, tűzálló edénybe szórjuk a krumplit, a tetejére rendezzük a megdinsztelt cukkinis pórét. A tejszínt ráöntjük, ezután megszórjuk a reszelt sajttal, majd a félbevágott koktélparadicsomokkal befedjük. Előmelegített sütőben pirítjuk ca. 20 percen keresztül. Igazodjunk a saját sütőnkhöz.
  3. A kész gratint megszórjuk felkarikázott olajbogyókkal, és mar találhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 093
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis étel, csőben sült burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2017-04-23 14:26

Kedves Kodak,

en is köszönöm a visszajelzest, es örüllök, hogy izlett.

Üdv: Marti

Kodak
Kodak / Kodak Sun, 2017-04-23 13:36

Elkészítettem, de én héjában főztem a krumplit és utána nem pirítottam meg külön (időspórolási célból).
Finom lett, köszönöm a receptet!

1101
burgonya 3 közepes db
cukkini 1 kis db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
koktélparadicsom 6 db
fekete olajbogyó 10 db
olívaolaj 3 ek
pecorino sajt 5 dkg
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
habtejszín 1 dl