Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres puncs

Gyömbéres puncs
Gyömbéres puncs
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hete álmodozom valamilyen forró karácsonyi puncsról. Olyan receptet keresetem, amelyhez a fekete tea mellett sok-sok fűszer szükséges. Íme!

Mivel nekem új az információ, gondoltam, megosztom az olvasókkal:
A puncs a 17. században került Indiából Angliába, majd innen terjedt tovább, és vált népszerűvé más országokban is. A név a hindi panch szóból származik, ami ötöt jelent, azaz a szó maga az 5 alap összetevőre utal: alkohol, cukor, citrom, víz és tea. Ezen felül pedig jöhetnek bele a finom fűszerek. Én rumpuncsot készítettem, ami egy népszerű fajta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A teát és a vörösbort összeforraljuk a cukorral, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  2. Tetszés szerint díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 163
elküldve: 3
receptkönyvben: 132
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forralt bor teával, fűszeres forralt bor, gyümölcsös puncs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2012-12-24 20:20

Koszonom a receptet! Tenyleg jo, hogy feltoltotted, en se ismertem
es nagyon finom! Holnap a vendegeimet ezzel fogom meglepni.*+*
Boldog karacsonyt!
udv:witch

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2012-12-25 22:32

Kedves Witch!
Nagyon örülök, és remélem, a vendégeknek is ízlik majd! Kellemes ünnepet!
Zsuzsa

Samiya
Samiya / Samiya Fri, 2012-12-21 21:48

Szia Zsuzsa!
Na megcsináltam, és igazad volt.. Tényleg szeretem! :)) Fincsi lett! Köszi a receptet!
Samiya

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2012-12-21 09:55

Szia Samiya!
Örülök :))) én is egy ilyen felbontott bor ürügyén keresgettem puncsos recepteket :)
Nagyon fogod szeretni. Dobj bele meggyet is, ha van :)

Samiya
Samiya / Samiya Fri, 2012-12-21 00:02

Szia Zsuzsa!
Nagyon jól hangzik! :) És pont jókor került ki, mert van megbontott vörösborom a mai stollen sütés miatt. Holnap ki is próbálom! :) Az info nekem is új volt, köszi, hogy megosztottad!
Samiya

188
vörösbor 0.5 l
meggylé 2 dl
fekete tea 5 dl
meggy 10 g
rum 20 ml
barna cukor 5 dkg
ánizs 1 g
fahéjrúd 1 db
kardamom 0.25 teáskanál
gyömbérpor 0.25 teáskanál
fahéj 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.25 teáskanál