Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baileys krémlikőr Kingától

Baileys krémlikőr Kingától
Baileys krémlikőr Kingától
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokilikőr készítésben már jók vagyunk, most jött egy kis újítás. Rengeteg Bailey's receptet találtam, erre esett a választás, de jól döntöttem. Finomra és kapósra sikerült. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a sűrített tejeket a cukorral, pudingporral és a mogyorós capppuccinoval felfőzzük.
  2. Miután kihűlt, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük.
  3. Ezután jöhet bele a rum és a konyak. Ezekből tehetünk kevesebbet is, attól függ, mennyire szeretnénk, hogy erős legyen!
  4. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kicsit összeérni az ízeket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 538
elküldve: 3
receptkönyvben: 392
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémlikőr, tejszínes krémlikőr, likőr

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rodfan
Rodfan Tue, 2015-12-08 17:12

Azt szeretném kérdezni, hogy jól gondolom, hogy változott ez a recept? Valahogy én több alkoholra emlékszem, nem 3 csepp rumra... Pedig az eredeti verzió szerint szeretném készíteni idén is, mert amint korábbi hozzászólásomból látszik, nagyon ízlett a családnak!!!!

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2013-12-08 15:50

Megpróbálhatod kevesebbel is, de azért azt tudjuk, hogy a likőrök nem éppen karcsúsító italok közé tartoznak. De persze, ki lehet próbálni nélküle is!

Rodfan
Rodfan Sat, 2012-12-08 16:25

Ja, még annyi, hogy én egyáltalán nem tettem bele cukrot, mert a sűrített tej is + a tejszín is cukrozott volt, és így pont elég édes lett!

Rodfan
Rodfan Sat, 2012-12-08 16:10

Húúúúú de finom lett!!! Most készültem el vele, de már azon gondolkodom, mikor csináljam a következő adagot, hogy esetleg Szilveszterre sikerüljön megmenteni belőle egy kicsit. Merthogy ez pikk-pakk el fog fogyni - pedig nem vagyunk nagy alkoholivók :) Köszönöm szépen a receptet!!!!!

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2012-12-09 14:18

Szia! :)) Mi is valahogy így voltunk vele, meg kellett menteni más ünnepekre is! Mert elég kapós egy ital... Persze, ha elég édesnek érezted, akkor ennyi tényleg elég bele, így is "ütős" lesz! :)) Kellemes ünnepeket kívánok!! :)

512
sűrített tej 340 g
habtejszín 5 dl
cukor 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cappuccino por 10 dkg
rum 3 csepp
konyak 1 dl