Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-fahéjas keksz

Gyömbéres-fahéjas keksz
Gyömbéres-fahéjas keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi téli süti, sokáig eláll, másnaptól lesz igazán finom puha.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Karácsony, szülinap, névnap 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tejet, vanillincukrot, gyömbért, fahéjat.
  2. Jól összegyúrjuk, és hűtőben 30 percig pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
  4. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Gyorsan sülnek, kb. 12-15 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kirzsuzs

Mióta szakács: 2013.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi keksz, fűszeres tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
tej 2 dl
sütőpor 1 csomag
gyömbérpor 1 teáskanál
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag