Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres eperleves fehérborral

Gyömbéres eperleves fehérborral
Gyömbéres eperleves fehérborral
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt Varga Gábor: Desszert-szerelem című könyvében találtam, és tényleg szerelem lett első kóstolásra. Az eper és a fehérbor nagyon jól kiegészíti egymást, mindenkinek ajánlom egy forró nyári délutánra.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a gyömbért, és reszeljük finomra. A mentaleveleket szedjük le a szárról, és a vaníliarudat vágjuk hosszában félbe.
  2. A bort és a vizet mérjük egy lábosba, és adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliarudat, a mentaleveleket és a reszelt gyömbért. Ezután melegítsük forróra, de ne forraljuk fel!
  3. Amíg melegszik a boros lé, addig kockázzuk fel az epret.
  4. A forró boros részt még melegen szűrjük le, és adjuk hozzá az epreket. Fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 963
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres eperleves, fehérboros eperleves, gyömbéres-fehérboros eperleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

75
édes fehérbor 125 ml
víz 125 ml
barna cukor 13 g
gyömbér 1 kk
vanília 1 db
borsmentalevél 7 db
eper 250 g