r
Nosalty Logó

Grúz diós uborkasaláta

Anocska
Grúz diós uborkasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

427
Kalória
12.4g
Fehérje
21g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
282.1g
Víz
13g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott uborkát héjastul egész kicsi, maximum 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A joghurtot a citromlével, sóval, borssal, kevés cukorral pikánsra ízesítjük, az uborkára öntjük, majd a durvára tört dióval együtt jól összekeverjük.
  3. Lefedve legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

Régi recept egy hétvégi magazinból, a magyar konyhától. Az uborka nedves és hideg étel, egy pikáns öntettel mégis képes jóllakatni és átmelegíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.