Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grúz diós uborkasaláta

Grúz diós uborkasaláta
Grúz diós uborkasaláta
12 perc / előkészület: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept egy hétvégi magazinból, a magyar konyhától. Az uborka nedves és hideg étel, egy pikáns öntettel mégis képes jóllakatni és átmelegíteni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sötét, savanyú barnakenyérrel, könnyű száraz fehérborral kiváló vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott uborkát héjastul egész kicsi, maximum 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A joghurtot a citromlével, sóval, borssal, kevés cukorral pikánsra ízesítjük, az uborkára öntjük, majd a durvára tört dióval együtt jól összekeverjük.
  3. Lefedve legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anocska

Mióta szakács: 2010.10.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos uborkasaláta, uborkasaláta dióval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomato67
tomato67 Tue, 2015-08-11 11:16

Ezt kipróbálom!
De a diót le fogom pirítani kicst.
Köszi a receptet!

:)

427
kígyóuborka 1 db
joghurt 2 dl
citromlé 2 ek
dió 10 dkg
bors 0.5 kk
porcukor 0.5 ek
0 ízlés szerint